Υπουργείο Υγείας: Συνεχείς οι έλεγχοι για τα κονδύλια

"Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους που αφορούν πρωτίστως στη διαχείριση των κονδυλίων στον τομέα της Υγείας", απαντά σήμερα το Υπουργείο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας "Σημερινή" για νέα υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ότι όπου χρειάζεται, συντονίζεται με τις άλλες Υπηρεσίες της Πολιτείας με στόχο τον εντοπισμό πιθανών περιπτώσεων διασπάθισης δημόσιου χρήματος ή/και διαφθοράς. Στόχος είναι, όπως αναφέρει, να παραπέμπονται

τυχών επίορκοι λειτουργοί στη Δικαιοσύνη και αφετέρου, να εντοπιστούν εκείνες οι εστίες που εκκολάπτουν τη διαφθορά ούτως ώστε να εισαχθούν νέες διαδικασίες προς κατάργησή τους.

Σημειώνεται, ότι μεταξύ άλλων, η εφημερίδα αποκαλύπτει ένα οργιώδες παρασκήνιο, σε σχέση με διερευνώμενη διασπάθιση χρήματος τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό για θεραπείες. Έγκυρη πηγή, ανέφερε ότι η προσπάθεια του υπουργείου υγείας σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία για κάθαρση, έρχεται σε σύγκρουση με "μεγάλα συμφέροντα" που φθάνουν μέχρι το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα