Υπουργείο Υγείας: Νέα υποβάθμιση χωρών – Με ισχύ από τις 24/09

Νέα κατηγοριοποίηση χωρών θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη. 

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν τις πιο κάτω χώρες:

Ο Καναδάς από την Κατηγορία Α μετακινείται στην Κατηγορία ΒΗ Νορβηγία από την Κατηγορία Α μετακινείται στην Κατηγορία ΒΗ Αυστρία από την Κατηγορία Β μετακινείται στην Κατηγορία ΓΗ Σλοβενία από την Κατηγορία Β μετακινείται στην Κατηγορία ΓΗ Πορτογαλία από την Κατηγορία Β μετακινείται στην Κατηγορία ΓΗ Ελβετία από την Κατηγορία
Β μετακινείται στην Κατηγορία ΓΗ Σερβία από την Κατηγορία Γ μετακινείται στην Κατηγορία Β

H επιδημιολογική εικόνα των διαφόρων χωρών επαναξιολογήθηκε από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, ως προς την νόσο COVID-19.

Η αξιολόγηση στηρίχθηκε στους επιδημιολογικούς δείκτες των χωρών, όπως: στον πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής R(t) του για SARS-CoV-2, τον αριθμό των νέων διαγνώσεων, τον αριθμό εργαστηριακών ελέγχων, το ποσοστό θνησιμότητας ανά 100,000 κατοίκους, τον εκτιμώμενο επιπολασμό και την επίπτωση και την ταξινόμηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπως αυτοί οι δείκτες παρουσιάζονται σε έγκυρες βάσεις δεδομένων.

Δείτε εδώ: Σε απομόνωση 40 άτομα-επαφές μαθήτριας που εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό

Η πιο κάτω κατηγοριοποίηση των χωρών, βάσει της επιδημιολογικής εκτίμησης κινδύνου, είναι εξαιρετικά δυναμική και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή, καθώς η πανδημία εξελίσσεται και τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβάλλονται. Για τον σκοπό αυτό, θα ανακοινώνονται νέα στοιχεία και θα επικαιροποιείται συχνά ο κατάλογος των χωρών.

Σημειώνεται ότι στην σχετική κατηγοριοποίηση των χωρών έχει ληφθεί υπόψη η σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ημερομηνίας 30 Ιουνίου, για την προοδευτική και συντονισμένη άρση ταξιδιωτικών απαγορεύσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατηγορία Α – Χώρες χαμηλού κινδύνου στην παρούσα φάση

Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 1) Γερμανία, 2) Λετονία, 3) Λιθουανία, 4) Φινλανδία

Τρίτες Χώρες: 1) Αυστραλία, 2) Νέα Ζηλανδία, 3) Νότια Κορέα, 4) Ταϊλάνδη

Στην κατηγορία αυτή έχουν καταταχτεί χώρες με πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής (Rt) μικρότερο του 1 ή/και μικρό αριθμό νέων διαγνώσεων (1/100,000 κατοίκους την ημέρα ή/και αυξημένη θνησιμότητα COVID-19 (>10/100,000 κατοίκους) ή/και περιορισμένο εργαστηριακό έλεγχο (

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργείο Υγείας, 2409,ypourgeio ygeias, 2409