Ύπουλο παιχνίδι της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με χάρτες της κατοχής που βολεύουν τον Αττίλα

Οι Τούρκοι επανασχεδίασαν τη «νεκρή ζώνη» και εξακολουθούν να το πράττουν, δημιουργώντας νέα τετελεσμένα με την ανοχή και τις πλάτες του ΟΗΕ. Τραγικά λάθη που γίνονται εδώ και 48 χρόνια συνεχίζονται στο ημίφως του παρασκηνίου. Τα Ηνωμένα Έθνη άλλαξαν τη γραμμή Αττίλα προς όφελος της άλλης πλευράς με την ανοχή των ημετέρων. Και αρνούνται να καταγράψουν στους χάρτες τους τις παραβιάσεις, που διενεργούνται από τον κατοχικό στρατό επί του εδάφους, περιορίζοντας

τις πιθανότητες για επιστροφή της κατάστασης στο προηγούμενο καθεστώς (status quo ante). Ο ΟΗΕ συμβιβάζεται και υποτάσσεται στην ισχύ του Αττίλα, και προσαρμόζεται με την παράνομη κατοχή.

Χάρτες και άλλα σχετικά στοιχεία αποτελούν αδιάψευστο μαρτυρικό υλικό, επί τη βάσει του οποίου η τουρκική πλευρά επιδιώκει τη χωριστή συμφωνία με τα Ην. Έθνη στη λογική των δύο κρατών, με εκβιασμούς και κινήσεις τακτικής και ουσίας εντός της «νεκρής ζώνης». Για να δώσει την εικόνα ότι στον βορρά υπάρχει χωριστό κράτος που μπορεί να ασκεί εξουσία και κατ’ επέκτασιν κυριαρχία.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα