Υποτροφίες $34.500 για 16 φοιτητές από το Ταμείο Βοήθειας Παιδιών Κύπρου

Το Ταμείο Βοήθειας Παιδιών Κύπρου (Cyprus Children’s Fund), στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών, επέλεξε 16 φοιτητές για τα Βραβεία Υποτροφιών 2023 συνολικού ποσού $34.500, με σκοπό την στήριξη Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών του οργανισμού, στήριξαν τις επιλογές τους σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και την αξία των υποψηφίων καθώς έλαβαν μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Η λίστα περιελάμβανε φοιτητές που σπουδάζουν στο NYU, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον,

στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ, στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, στο UCLA, στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα, στη Σχολή Μουσικής του Μανχάταν, στο Northeastern University και στο Juilliard School of the Arts.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Έλενα Αναστασίου Ρώσση, το Ταμείο είναι περήφανο που συνεχίζει να προσφέρει τις υποτροφίες παρά τις δύσκολες συνθήκες.

“Δεσμευόμαστε να παρέχουμε υποστήριξη υποτροφιών σε φοιτητές που αποκτούν μεταπτυχιακά και προπτυχιακά πτυχία σε αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια. Οι φετινοί υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν ένα ευρύ φάσμα σπουδών και έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της θεολογίας, των τεχνών και της λογοτεχνίας, της νομικής, της ιατρικής, της εκπαίδευσης και πολλών τομέων της επιστήμης και της τεχνολογίας”.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών Κύπρου Νίκος Ζίττης ανέφερε ότι «παρά το συνεχιζόμενο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ο οργανισμός μας συνεχίζει να χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές ελληνικής καταγωγής που φοιτούν σε κολέγια και πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φέτος, προσφέραμε υποτροφίες ύψους $34.500 σε μια ομάδα πολύ ταλαντούχων νεαρών που θα παρακολουθήσουν διαφοροποιημένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε μερικά από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια της χώρας”.

Οι αιτήσεις για υποτροφίες για το έτος 2024 θα είναι διαθέσιμες την 1η Ιανουαρίου 2024 σε φοιτητές ελληνικής καταγωγής που είναι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι επιλέξιμοι φοιτητές πρέπει να εγγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2023 σε βάση πλήρους φοίτησης σε διαπιστευμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως τις 30 Απριλίου 2024 και πρέπει να ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες, αναφέρεται ενώ σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.Cyprus-childrensfund.org.

Οι 16 φοιτητές που έλαβαν υποτροφία είναι Τζέιλα Πασχάλη (Υποτροφία που χρηματοδοτείται από το Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου-ΗΠΑ στη μνήμη του Ντένις Δρουσιώτη) Στέφανος Κυπριανού, Χρήστος Μεταξάς, Ηλίας Κυριακίδης, Αλέξανδρος Ντάρνα, Ανδριάνα Κυριακίδου, Λίτσα Δημητροπούλου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Άγγελος Πιτσιλλής, Ζωή Βρακά, Ντανιέλα Κεφαλά, Νικολέτ Δαμιανού, Ειρήνη Φιθιάν, Κωνσταντίνα Σωκράτους, Κύπρος Ντερέσχουκ, Ραφαήλ Σταυρίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα