Υπόθεση Θανάση:Την επόμενη βδομάδα το μαρτυρικό υλικό στην οικογένεια

Στη σημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο μίλησε ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση του Θανάση Νικολάου. Ο δικηγόρος της υπόθεσης  που είχε αρχειοθετηθεί ως αυτοκτονία από την Αστυνομία για 17 χρόνια, δήλωσε «θα καταχωρηθούν ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις εναντίον των προσώπων που εμπλέκοντο στο ανακριτικό έργο, που δεν έγινε σωστά, με ολέθριο αποτέλεσμα όσο αφορά την δυνατότητα να μαθευτεί η αλήθεια».

Να υπενθυμίσουμε πως ο 26χρονος Θανάσης Νικολάου, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Αυστραλία για να εκτίσει την στρατιωτική του θητεία το 2005, βρέθηκε

νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό. Από τότε η μητέρα του Ανδριάνα Νικολάου και η οικογένεια του Θανάση, ανελλιπώς δίνουν μάχες για να μπορέσουν να φτάσουν στην αλήθεια. Μετά το διορισμό των ανεξάρτητων ανακριτών και το πόρισμα του δικηγόρου Σάββα Μάτσα η Νομική Υπηρεσία έδωσε το πόρισμα στην Αστυνομία για να βρει τα άτομα που σχετίζονταν με το ανακριτικό έργο που δεν έγινε σωστά, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη.

Εν τέλη μετά από επιστολές στη Νομική Υπηρεσία , ο Γενικός Εισαγγελέας επικοινώνησε με τον Κ. Τριανταφυλλίδη για να προτείνει συνάντηση για να παραδοθεί το μαρτυρικό υλικό, πράγμα που εκτιμάτε να γίνει εντός της επόμενης βδομάδας . Αφού θα παραληφθεί το υλικό στη συνέχεια θα μελετηθεί και θα καταχωρηθούν οι ποινικές υποθέσεις.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης πρόσθεσε πως «Αυτή τη στιγμή στη Νομική Υπηρεσία  εκκρεμεί ενώπιον της αστική αγωγή της οικογένειας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας,  με την οποία ζητείτε δήλωση του δικαστηρίου ότι το όντως το ανακριτικό έργο δεν έγινε σωστά και έγινε με τρόπο ελλιπέστατο».  

Keywords
Τυχαία Θέματα