Υπόθεση Θανάση: «Καλοδεχούμενη από την οικογένεια η κατά χάριν χορηγία ΠτΔ»

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας του Θανάση, Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από πλευράς της οικογένειας ήταν καλοδεχούμενη η κατά χάριν οικονομική βοήθεια από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που επικοινώνησε μαζί της.

Αρχικά ανέφερε ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί κυρίως στην έρευνα Μάτσα και Αλεξόπουλου αλλά όχι μόνο για υπάρχει πολλή μαρτυρία που έχει συλλεγεί κατ’ εξαίρεση από την Νομική Υπηρεσία, αλλά και οι εκθέσεις ιατροδικαστών από την Ελλάδα.

Σημείωσε

ότι έχει σημασία το αποτέλεσμα του αμελούς τρόπου ή επιλήψιμου τρόπου με τον οποίο κάνει κάποιος την δουλειά του, αλλά έχει άμεση σχέση και η ιδιότητα του ανθρώπου.

«Αν δηλαδή υπάρξει παραβίαση υπηρεσιακών καθηκόντων όπως στην προκειμένη περίπτωση, διότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν λειτουργοί της ΚΔ, αν συντρέχουν όλα αυτά η και αυτή η αμελής άσκηση των καθηκόντων έγινε όχι λόγω ανικανότητας αλλά εν γνώση τους, τότε συνιστούν ποινικό αδίκημα και επιφέρουν την επιβολή ποινής σε περίπτωση που το Δικαστήριο θα διαγνώσει ενοχή», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για παράδοση ενός ποσού ως κατά χάριν οικονομική βοήθεια, ο Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι από πλευράς της οικογένειας ήταν καλοδεχούμενη και δεν ήταν η πρώτη φορά που επικοινώνησε μαζί της.

«Εκείνο που ανέφερε σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας οφείλω να πω ότι στα πλαίσια της αγωγής που εκκρεμεί, πέραν της απόφασης που θα αποδεχθεί η Δημοκρατία ότι λειτουργοί διενήργησαν αμελώς, υπάρχει και αίτημα ότι τα πραγματικά έξοδα τα οποία διενέργησε η οικογένεια ή θα δώσει μελλοντικά θα καλυφθούν από το κράτος», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Επικοινωνία ΠτΔ με μητέρα Θανάση- Κατά χάριν χορηγία για κάλυψη νομικών εξόδων

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Θανάση: Σε αυτούς θα στρέφεται η ιδιωτική ποινική δίωξη (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα