Υπόθεση Θανάση: «Αδιανόητο να μην έχουν ληφθεί οι καταθέσεις 20 χρόνια μετά»

Γιατί το Δικαστήριο δεν επέτρεψε τις νέες καταθέσεις στην θανατική ανάκριση του Θανάση κλήθηκε να απαντήσει φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο νομικός Σίμος Αγγελίδης.

Αρχικά, ανέφερε ότι είναι η τρίτη θανατική ανάκριση, προηγήθηκαν τρία πορίσματα και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία έκρινε ότι η ΚΔ στο καθήκον της να προβεί σε έρευνα για τους λόγους ή τα περιβάλλοντα περιστατικά στα οποία χάθηκε η ζωή αυτού του ανθρώπου.

Κληθείς να απαντήσει γιατί το Δικαστήριο δεν επέτρεψε τις νέες καταθέσεις, Σημείωσε ότι χθες ακούστηκε στο Δικαστήριο για μαρτυρία η οποία

στην πορεία φαίνεται ότι ήταν αναξιόπιστες και ότι δεν υπήρχε πραγματική ουσία σε αυτή την αναφορά και ότι η μαρτυρία προήλθε από άτομο που τότε ήταν 14 ετών.

«Αυτό που θα έπρεπε να αναζητηθεί είναι αν αυτός είχε κάποιον αδερφό που ήταν στον στρατό ή άλλο στενό του πρόσωπο. Το τι βγήκε προς τα έξω ήταν ότι επρόκειτο περί παραδοχής κάποιου ατόμου ότι άκουσε κάποιους να λέει ότι χτύπησαν και λόγω αυτού απεβίωσε αυτό το άτομο», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί περισσότερο, χωρίς να ξέρει αν έχει εξαντληθεί σε αστυνομικό επίπεδο η διερεύνηση αυτής της κατάθεσης και κατά πόσο θα υπάρξει συνέχεια με κλήση περισσότερων μαρτύρων και να υποβληθεί εκ νέου στη συνέχεια αυτό το αίτημα ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας.

Διαβάστε επίσης: «Η ζωή του Θανάση ήταν μαρτυρική» - Οι περιγραφές που συγκλονίζουν

«Αυτό που ξενίζει είναι γενικά ότι δεν έχουν ληφθεί όλες οι καταθέσεις από όλα τα άτομα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί μέχρι και σήμερα. 20 χρόνια μετά είναι αδιανόητο. Ήταν σε ένα στρατόπεδο που εκεί δεν μπαίνει όποιος θέλει αλλά είναι συγκεκριμένα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί», τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι τα ενδεχόμενα σενάρια που μπορεί κάποιος να σκεφτεί είναι δύο.

Πρώτο, να έχει ευθύνη το κράτος επειδή ο Θανάσης ήταν υπό την φύλαξή του και να κληθεί να πληρώσει χρήματα.

Δεύτερο, είναι να υπάρχει συγκάλυψη διότι προσπαθούν να προστατέψουν συγκεκριμένα πρόσωπα επώνυμα ή μη και εκεί είναι το χειρότερο απ’ όλα γιατί πλήττεται η εμπιστοσύνη του κοινού.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα