Υπόθεση Ουζόχο: Μάχη με τον χρόνο για συλλογή πληροφοριών

Μάχη με το χρόνο δίδουν οι ανακριτές προκειμένου να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία είναι δυνατό, προτού εκπνεύσει το διάταγμα κράτησης του αναπληρωτή προέδρου της Ανόρθωσης, δρ. Κυριακού Γιάγκου.

Το ανακριτικό έργο χαρακτηρίζεται ως πολύ δύσκολο καθώς ο χρόνος που απομένει για συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων είναι μόλις ένα 24ωρο.

Το διάταγμα κράτησης λήγει την ερχόμενη Τρίτη και τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου θα πρέπει να λάβουν απόφαση εάν θα οδηγηθεί ο γιατρός ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση, εάν θα αφεθεί ελεύθερος

ή εάν θα καταχωρισθεί υπόθεση εναντίον του.

Πάντως οι ανακριτές επιχείρησαν να λάβουν και σήμερα απαντήσεις από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Κυρίας, ο οποίος ωστόσο κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό και αρνείται όλα όσα του καταλογίζουν.

Το κατώφλι του αρχηγείου αστυνομίας πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Αμμοχώστου Ανδρέας Παντελή, ο οποίος για περισσότερη από μια ώρα, απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνά τη γνησιότητα του δελτίου υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα της Κυρίας Φρανσίς Ουζόχο.

Στη συνέχεια η ανακριτική ομάδα μετέβη στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας όπου έλαβε ανακριτική κατάθεση τόσο από το Ουζόχο όσο και από άλλο ποδοσφαιριστή της Κυρίας. Μάλιστα οι ανακριτές έλαβαν από τους 2 ποδοσφαιριστές γραφολογικά δείγματα προκειμένου να συγκρίνουν τις υπογραφές των δελτίων υγείας.

Όλα αυτά θα αξιολογηθούν αύριο σε σύσκεψη που θα γίνει στο αρχηγείο αστυνομίας, προκειμένου να καθοριστούν και οι επόμενες ενέργειες των ανακριτών.

Η σύλληψη του γιατρού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο του προσφυγικού σωματείου.

Σε μια αυθόρμητη κίνηση, φίλαθλοι της ομάδας μαζεύτηκαν έξω από τον αστυνομικό σταθμό Λακατάμειας όπου κρατείται ο δρ. Γιάγκου και ζήτησαν να τον δουν για του εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

Το Δ.Σ του σωματείου της Ανόρθωσης μετά το πέρας της σημερινής έκτακτης συνεδρίας, μεταξύ άλλων εκφράζει την πλήρη στήριξη στον Κυριακό Γιάγκου.

Στο μεταξύ τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τον ποδοσφαιριστή.

Το BBC κάνει εκτενή αναφορά για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα και για την αστυνομική έρευνα που διενεργείται για τη γνησιότητα του δελτίου υγείας του που κατατέθηκε στην ομοσπονδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα