Υπόθεση Καϊλή: Το πιο σοβαρό σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και 10ετίες

Πολιτική θύελλα προκαλεί στις Βρυξέλλες η έρευνα των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμούς από το Κατάρ, όπου έχει εμπλακεί και η Εύα Καϊλή.

Κι ενώ εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση των ομοσπονδιακών αρχών, πολλοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για το πλέον σοβαρό σκάνδαλο στις Βρυξέλλες

από το 1999, οπότε και τα 20 μέλη της επιτροπής Σαντέρ εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, μετά από κατηγορίες για απάτες και κακοδιαχείριση.

«Αν αποδειχθούν οι κατηγορίες για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, θα πρόκειται για την πιο κραυγαλέα υπόθεση διαφθοράς που έχει δει το Κοινοβούλιο εδώ και χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας, Μισιέλ φαν Χούλτεν, αναφέρει το Politico. Παράλληλα, ο Αλμπέρτο Αλεμάνο, καθηγητής Νομικής στο HEC Paris, το χαρακτήρισε «το πιο συγκλονιστικό σκάνδαλο ακεραιότητας στην ιστορία της ΕΕ»

«Σοβαρό, σοκαριστικό και διαβόητο»

Το διεθνές μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο ειδικούς και αναλυτές, μιλά για το «πιο σοβαρό, σοκαριστικό και διαβόητο» σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια.

Η έφοδος των βελγικών αρχών σε 16 πρόσωπα, έφερε κατηγορίες σε πέντε, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Οι έρευνες αφορούν σε «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος». Ήδη, εντοπίστηκαν 600.000 σε μετρητά, ενώ κατασχέθηκαν κινητά και υπολογιστές.

Bags full of cash allegedly linked to World Cup host Qatar were found in the home of European Parliament Vice President Eva Kaili following her arrest in a corruption probe. pic.twitter.com/4eGIOXgb1g

— DW News (@dwnews) December 11, 2022 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των ατόμων που ανακρίνονται είναι πλέον έξι. Οι ανακοινώσεις των βελγικών Αρχών για την υπόθεση διαφθοράς, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή αναμένονται γύρω στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας μέσω δελτίου τύπου.

Αρχικά η ανακοίνωση ήταν να γίνει στη 1 το μεσημέρι, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας πριν από λίγο ενημέρωσε πως θα υπάρξει καθυστέρηση περίπου δύο ωρών.
Οι αποκάλυψεις περί πιθανής εμπλοκής της κ. Καϊλή, η οποία βρίκσετια υπό κράτηση, σε σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα.

Πηγή: Πρώτο θεμα/ Skai.gr

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Ποιες κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσει - Έσβησε το Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα