Υποστηρίζει τις συνομιλίες Αναστασιάδη-Ακιντζί ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ενθαρρυμένος από τη δέσμευση των δύο ηγετών να συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα για να φτάσουν σε συνολική διευθέτηση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό, εξέφρασε πριν λίγο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης με την ευκαιρία της έναρξης της 70ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Μπαν Γκι-μουν

δήλωσε «ενθαρρυμένος που οι δύο ηγέτες συναντώνται και διαπραγματεύονται κατά τρόπο αναλυτικό, από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους».

«Οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι προσεγγίζουν τις συνομιλίες κατά τρόπο θετικό, εποικοδομητικό και με πνεύμα στοχευμένο στην επίλυση των προβλημάτων. Αυτό βοήθησε στη δημιουργία φρέσκιας και σημαντικής δυναμικής, καθώς και σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε επίσης ενθαρρυμένος και από την πρόσφατη δέσμευση των δύο ηγετών, στη συνάντηση της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, «να συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα με σκοπό να φτάσουν σε συνολική διευθέτηση το συντομότερο δυνατό».

Και σε σχέση μ’ αυτό καλωσόρισε επίσης «τη συμφωνία τους να εντείνουν την εργασία τους και να αυξήσουν τη συχνότητα των συναντήσεών τους».

Ο Μπαν Γκι - μουν είπε πως ο Ειδικός του Σύμβουλος Εσπεν Μπαρθ Έιντε παραμένει στην περιοχή και συντονίζεται με τους ηγέτες.

«Προσβλέπω επίσης να συναντηθώ με τους ηγέτες στη διάρκεια της περιόδου της Γενικής Συνέλευσης, για να συζητήσω μαζί τους και να προσθέσω την πολιτική μου υποστήριξη», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα