Αποκαλυπτικό: Υποψήφιος αγοραστής για δάνεια €2,5-€3δις Τρ.Κύπρου

Το πρώτο φως φαίνεται να ανατέλλει για την Τράπεζα Κύπρου, καθώς έντονες είναι οι ζυμώσεις των τελευταίων 24ώρων.

Βρέθηκε υποψήφιος αγοραστής στον "ορίζοντα" της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του

Σίγμα ενδιαφέρεται για απόκτηση μεγάλου πακέτου δανείων.

Τουλάχιστον ένα επενδυτικό ταμείο φέρεται έτοιμο να συζητήσει την αγορά πακέτου δανείων €2,5 με €3 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη μεγαλύτερη τράπεζα του τόπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που συγκεντρώσαμε πρόκειται για μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, το οποίο επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και στο πρόσφατο παρελθόν για να επενδύσει στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον του αφορούσε στην συναλλαγή στον Συνεργατισμό.

Ο οίκος Moody's θα πρέπει να σημειωθεί, ενισχύει τις πληροφορίες.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης στο πλαίσιο της αποτίμησης του για την πώληση της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει ότι:

"Tο αυξημένο κεφάλαιο, λόγω της πώλησης, ενισχύει τον ισολογισμό της Τράπεζας και αυξάνει τις ευκαιρίες για μια πιθανή πώληση προβληματικών δανείων, την οποία εξετάζει η διεύθυνση της Τράπεζας".

Από την περασμένη εβδομάδα επισημαίναμε ότι εντάθηκαν οι κινήσεις για πωλήσεις δανείων.

Οι εξελίξεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις πρόσφατες αποφάσεις της Βουλής, η οποία "άνοιξε τον δρόμο" μέσω της ψήφισης του πακέτου νόμων ενίσχυσης του πλαισίου αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μπορεί η Τράπεζα Κύπρου να κατέχει κεντρική θέση στο "κάδρο" των προσπαθειών, αλλά και στην Ελληνική δεν κρύβουν ότι οι πωλήσεις δανείων είναι ένα "εργαλείο", το οποίο δοκίμασαν στο πρόσφατο παρελθόν και θα τους ενδιέφερε να το χρησιμοποιήσουν εκ νέου για την ευόδωση των στόχων τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2015, όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος της πώλησης δανείων το "εργαλείο" αξιοποιήθηκε ελάχιστα.

Συγκεκριμένα:

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί συνολικά 2.023 δάνεια, μεικτής αξίας €167 εκ.

Ουσιαστικά είχαμε δύο πωλήσεις δανείων η μεγαλύτερη ήταν αυτή της Ελληνικής Τράπεζας στην B2Kapital ενώ και η Τράπεζα Κύπρου είχε πωλήσει μικρό πακέτο δανείων στην CDB.

Keywords
Τυχαία Θέματα