Υποψήφιο για διεθνές βραβείο το ΚΠΕ Ακρωτηρίου

Υποψηφιότητα για τα διεθνή βραβεία Πολιτικής Μηχανικής (IStructE Structural Awards 2015), του διεθνώς αναγνωρισμένου Ινστιτούτου Δομοστατικών Πολιτικών Μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου (Institution of Structural Engineers), εξασφάλισε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα συγκεκριμένα βραβεία δίνονται στους μελετητές πολιτικούς μηχανικούς για έργα από όλο τον κόσμο, τα οποία ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα και τη λειτουργικότητα τους σε ότι αφορά την κατασκευαστική μηχανική τους δομή.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου

συγκαταλέγεται ανάμεσα σε ανάλογα έργα από 13 χώρες, στην κατηγορία Μικρών Μελετητικών Γραφείων.

«Το Κέντρο αποτελεί σημαντικό παράγοντα μελέτης της μοναδικής και διεθνώς προστατευόμενης περιβαλλοντικής περιοχής του υγροβιότοπου της χερσονήσου Ακρωτηρίου και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, κυρίως σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ερευνητές», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το έργο έχει ανεγερθεί με χρηματοδότηση από τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, οι οποίες ανέθεσαν τη μελέτη και κατασκευή του σε κοινοπραξία εταιρειών, ενώ εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 από τον Υπουργό Παιδείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα