«Υπομονή» με τα μέτρα για κορωνοϊό ζητά από τους πολίτες η Κίνα

Να κάνουν «υπομονή» με τις πολιτικές της για τον κορωνοιό ζητά από τους πολίτες της η Κίνα, προειδοποιώντας κατά κάθε εφησυχασμού, καθώς τα τοπικά κρούσματα εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, ημέρες πριν από το κομβικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η χώρα εξακολουθεί να επιβάλλει αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, τα οποία μπορεί να κυμαίνονται από την απομόνωση μιας τοπικής κοινότητας έως το σφράγισμα μιας ολόκληρης πόλης, παρόλο που οι θάνατοι παραμένουν χαμηλοί σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα και τα συμπτώματα, αν υπάρχουν, είναι

ως επί το πλείστο ήπια, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η πίεση στους τοπικούς αξιωματούχους να σταματήσουν τα κρούσματα μόλις εμφανιστούν έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι εξαιρετικά μεταδοτικές υποπαραλλαγές Όμικρον BF.7 και BA.5.1.7 εμφανίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα για πρώτη φορά, παγιδεύοντας τους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια μιας εθνικής εορτής διάρκειας μιας εβδομάδας.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί για τον κορωνοϊό ήρθαν λίγες μέρες πριν από το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος που ξεκινάει κάθε πενταετία στις 16 Οκτωβρίου, και όπου ο Πρόεδρος της χώρας και Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο και να παρατείνει τη δεκαετή ηγεσία του για άλλα πέντε χρόνια - ή και περισσότερο.

Σε ολόκληρη την Κίνα, 1.939 τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα αναφέρθηκαν στις 9 Οκτωβρίου, τα υψηλότερα από τις 20 Αυγούστου όταν το νότιο νησί-θέρετρο Χαϊνάν μπήκε σε λοκντάουν για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters με βάση επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Χιλιάδες νέα κρούσματα που προκαλούνται από το BF.7 έχουν αναφερθεί στην Εσωτερική Μογγολία από την 1η Οκτωβρίου, μετατρέποντας την περιοχή στο πιο πρόσφατο επίκεντρο κορωνοϊού της χώρας και ενεργοποιώντας τοπικά λοκντάουν, ανατρέποντας ταξιδιωτικά σχέδια κατά τη διάρκεια της αργίας της Εθνικής Ημέρας της «Χρυσής Εβδομάδας».

Λίγες μέρες μετά τη Χρυσή Εβδομάδα, η δυτική περιοχή της Σιντζιάνγκ απαγόρευσε επίσης στον κόσμο να εγκαταλείψει τα σύνορά της, καθώς τα τοπικά κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται. Οι τουρίστες που είναι αποκλεισμένοι στη Σιντζιάνγκ θα μπορούσαν να αναζητήσουν προσωρινή εργασία ως ηλεκτρολόγοι, μάγειρες και τεχνίτες ξύλου, ενημέρωσαν οι αρχές.

«Η μετάδοση και η παθογένεια (της Όμικρον) δεν έχουν εξασθενήσει και εξακολουθεί να αποτελεί σχετικά μεγάλη απειλή για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενες ασθένειες», σύμφωνα με ένα σχόλιο στην κρατική εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία  τη Δευτέρα. Το δημοσίευμα κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να επαγρυπνεί ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας, να αυξήσει την εμπιστοσύνη και την υπομονή του στις πολιτικές πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας και να ξεπεράσει «οποιαδήποτε κούραση από τον πόλεμο», και κάθε εφησυχασμό.

Διαβάστε ακόμη: Η Τουρκία αναμένει νέο κύμα της πανδημίας - Αύξηση μολύνσεων στην Ευρώπη

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα