ΥΠΟΙΚ: Σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής Ασφαλίσεων και Συντάξεων

Σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής Ασφαλίσεων και Συντάξεων ανακοίνωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει στην Κύπρο μια νέα ανεξάρτητη Ενιαία Εποπτική Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης μιας μεταρρύθμισης που αποτελούσε κυβερνητική προτεραιότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη σύσταση της

νέας εποπτικής Αρχής στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και επαγγελματικών Συντάξεων, (EIOPA), Γκαμπριέλ Μπερναντίνο, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην πρόθεση της κυβέρνησης.

«Το στηρίζουμε σθεναρά και (η σύσταση της νέας αρχής) συνάδει πλήρως με τις συστάσεις μας. Είναι η κατάλληλη στιγμή και θα δημιουργήσει μια πιο ισχυρή και αξιόπιστη εποπτική Αρχή», είπε ο κ. ο Μπερναντίνο.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί συναίνεση γύρω από την προωθούμενη μεταρρύθμιση.

«Υπάρχουν αδυναμίες που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε και υπάρχουν κυρίως προοπτικές δραστικής βελτίωσης με τεράστιο όφελος για την κυπριακή οικονομία», είπε, προσθέτοντας πως με την νέα αρχή θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της πολυδιάσπασης που παρατηρείται στον τομέα αυτό.

Η ενιαία αρχή θα ενοποιήσει τις ξεχωριστές εποπτικές υπηρεσίες, την Εποπτεία Ασφαλιστικών Εταιριών (που υπάγεται στο ΥΠΟΙΚ) με τον Έφορο Ταμείων Προνοίας που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας σε μια νέα Αρχή, που θα λειτουργεί στο πρότυπο του μοντέλου διακυβέρνησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και του προτεινόμενου μοντέλο της Κεντρικής Τράπεζας.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα