ΥΠΟΙΚ-ΥΠΕΣ εξετάζουν τα επόμενα βήματα για εκποιήσεις

Οι εξελίξεις στο επίμαχο θέμα των εκποιήσεων θα τεθούν στις 10 στη συνάντηση που θα έχουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, Χάρης Γεωργιάδης και Σωκράτης Χάσικος, αντίστοιχα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση θα εξεταστεί η κατάσταση και τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, μετά την απόφαση της Βουλής να αναστείλει την εφαρμογή

της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αποφασίσει οριστικά αν θα αναπέμψει το νόμο, που ψήφισε η Βουλή.

Στο τραπέζι θα τεθούν όλα τα δεδομένα, σε συνδυασμό και με την πρόοδο στην ετοιμασία των υπολοίπων δύο νομοσχεδίων του πλαισίου αφερεγγυότητας.

Στόχος είναι να οδηγηθούν και αυτά στο Υπουργικό για έγκριση μέχρι τα μέσα του μήνα.

Τα δύο πρώτα νομοσχέδια του πλαισίου αφερεγγυότητας έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή, ενώ το τρίτο εγκρίθηκε από το υπουργικό στην τελευταία του συνεδρία.

Στάση αναμονής τηρεί η τρόικα, προκειμένου να καθορίσει την επόμενη επίσκεψη της στην Κύπρο.

Οι επικεφαλής των διεθνών δανειστών έχουν αναστείλει την προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου κάθοδο τους στο νησί για την επόμενη αξιολόγηση του μνημονίου και στην Κύπρο θα βρεθούν μόνο τα κλιμάκια των τεχνοκρατών.

Η απόφαση της Βουλής ν’ αναστείλει την εφαρμογή της νομοθεσίας είχε ως συνέπεια και τη ματαίωση της συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους €86 εκατομμυρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα