ΥΠΟΙΚ σε ΔΗΚΟ: Δεν τους ενδιαφέρει η επόμενη γενιά, μόνο οι εκλογές

Με γραπτή δήλωση απάντησε στο ΔΗΚΟ ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και καταλογίζει στο κόμμα "αντιπολιτευτικό οίστρο".

Η ανακοίνωση: 

Αντιλαμβανόμαστε τον αντιπολιτευτικό οίστρο του Δημοκρατικού Κόμματος και του Προέδρου του, οι οποίοι μάλιστα καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό καταψήφισαν και  μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης για το 2021. Ένα Σχέδιο που αποτελεί την απάντηση της ίδιας της Ε.Ε. στην κρίση, εξ ού και φέρει τον τίτλο «Next Generation EU»

(«Επόμενη Γενιά Ε.Ε.»).

Βεβαίως, τον κ. Παπαδόπουλο και το κόμμα του φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η επόμενη γενιά αφού η προσοχή τους περιορίζεται αυστηρώς στις επόμενες εκλογές.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει γι’ αυτό το εθνικό θέμα την συναίνεση. Με κατ’ ιδίαν επαφές με όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και εξέταση των προτάσεών τους, με διαβουλεύσεις με όλους τους εταίρους, όπως συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις, με συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής σε εβδομαδιαία βάση και διαβούλευση με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είχε καμία διαφορετική/αρνητική τοποθέτηση, κατά τις προηγούμενες 5 συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής. Καλούμε λοιπόν τόσο τον ίδιο, όσο το κόμμα του, να δράσουν δημιουργικά και συναινετικά όπως τα αλλά κόμματα.

Καλούμε επίσης το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Πρόεδρό του, ν’ αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της προεκλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, μακριά από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα την Κύπρο και να μην προσπαθούν να τιμωρήσουν τους συμπολίτες μας, ως έπραξαν με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, να ανακάμψουν από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Ως θέμα αρχής η δυνατότητα άντλησης οικονομικής στήριξης από προγράμματα όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι καλοδεχούμενη.

Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ένα πακέτο που θα έρθει το 2023 ως άλλοθι για την ανεπάρκεια των υφιστάμενων μέτρων της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, που έχει αφήσει χωρίς ουσιαστική στήριξη χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους που περιμένουν να σωθούν τώρα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε ήδη προτείνει μία σειρά μέτρων που στηρίζουν την οικονομία και την κοινωνία σήμερα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, ώστε να έχει νόημα η στήριξη από ένα πακέτο που θα έρθει σε 2 χρόνια.

Επί της ουσίας του πακέτου από το Ταμείο Ανάκαμψης, η ενημέρωση της οποίας έτυχε το ΔΗΚΟ, δια του εκπροσώπου του στην επιτροπή παρακολούθησης, φανερώνει μια θλιβερή αλήθεια. Ότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση δεν έχει προετοιμαστεί σωστά, σε πολλά ζητήματα δεν έχει λάβει υπόψη της την έλλειψη υποδομών και ότι προχωρεί χωρίς συγκεκριμένους σχεδιασμούς.

Δυστυχώς, διακρίνουμε μία προχειρότητα την οποία και πάλι θα πληρώσουν οι πολλοί, για να ευεργετηθούν οι λίγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα