ΥΠΟΙΚ: Κανένα πρόβλημα από Κομισιόν με τις μετοχές της ΣΚΤ

Κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει από την Κομισιόν στην παραχώρηση δωρεάν μετοχών του Συνεργατισμού σε πελάτες του, καθώς έχει προηγηθεί σχετική διαβούλευση κι έχει ληφθεί η συγκατάθεσή της.

Αυτό αναφέρει σε απαντητική επιστολή του στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι οι αρχές του προτεινόμενου πλαισίου πολιτικής για τη συμμετοχή του κράτους στη ΣΚΤ, συνάδουν πλήρως και αποτελούν υλοποίηση των σχετικών δεσμεύσεων

της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΣΚΤ έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επιστολή συντάχθηκε στις 26 Ιουνίου, ωστόσο, σήμερα, Πέμπτη, κοινοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, την ώρα που ο Γενικός Ελεγκτής έχει αποστείλει εκ νέου επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής είχε αμφισβητήσει ότι η δωρεάν παραχώρηση του 25% των μετοχών της ΣΚΤ συνάδει με τη νομοθεσία, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικώς και ζητώντας να μάθει αν υπήρχε σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είχε γίνει.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρει ότι «γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, θα ζητηθεί εάν αυτό κριθεί αναγκαίο σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας».

Ο Χάρης Γεωργιάδης τονίζει στην επιστολή του ότι το Υπουργείο διαβουλεύτηκε για το συγκεκριμένο θέμα με την Κομισιόν, έλαβε τη συγκατάθεσή της και υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κρατικών εγγυήσεων.

Επιπλέον, στην επιστολή, ο Υπουργός αναφέρεται και σε προηγούμενη θέση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι «δεν σημαίνει ότι η πώληση ή η μεταβίβαση με άλλη εμπορική μέθοδο, οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της Δημοκρατίας κατ’ ανάγκη περνά μέσα από τον νόμο αποκρατικοποιήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα