ΥΠΟΙΚ για ΕΣΤΙΑ: Σύντομα η αποδέσμευση του κονδυλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μετά τη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Ο ίδιος είπε πως στην παρούσα φάση γίνεται η προετοιμασία ενός λεπτομερούς συμφωνητικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ κράτους και τραπεζών

που θα αποτυπώνει αυτά που θα προβλέπονται στο σχέδιο

«Το ΕΣΤΙΑ έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ψηφίσει το σχετικό κονδύλι που είναι δεσμευμένο. Από το κλίμα που επικράτησε στην Επιτροπή, θεωρώ πως θα έχουμε την έγκαιρη αποδέσμευση. Ούτως ή αλλιώς οι Υπηρεσίες του κράτους χρειάζονται κάποιο χρόνο για να ολοκληρώσουν τα λεπτομερή κείμενα, για να ετοιμαστούν τα έγγραφα των αιτήσεων, ούτως ώστε πρώτα τα τραπεζικά ιδρύματα και αμέσως μετά οι δικαιούχοι δανειολήπτες να ενταχθούν στο Εστία».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο αναγκαίο, όπου πάντα υπάρχουν πτυχές και διλήμματα. «Δεν μπορεί ένα σχέδιο να απαντά σε κάθε ερώτημα και δίλημμα, όμως είναι ένα σχέδιο το οποίο έχει δουλευτεί, έχει περάσει από τον αυστηρό έλεγχο της Επιτροπής και θα μας βοηθήσει ως χώρα και ως οικονομία να διαχειριστούμε ένα από τα τελευταία σοβαρά κατάλοιπα προβλήματα που κουβαλούμε λόγω της αλόγιστης πιστωτικής επέκτασης του δανεισμού πριν από την κρίση, που μας έχει αφήσει ένα μεγάλο όγκο ΜΕΔ», είπε, προσθέτοντας «Θα μειωθούν τα ΜΕΔ με τρόπο που θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και με τρόπο που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα της οικονομίας ως σύνολο».

Keywords
Τυχαία Θέματα