ΥΠΟΙΚ: Εξόχως αναπτυξιακός ο Προϋπολογισμός για το 2018

Τον δρόμο προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων παίρνει ο Προϋπολογισμός για το 2018, καθώς κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη από το Προεδρικό, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό "εξόχως αναπτυξιακό", ο οποίος περιλαμβάνει σειρά από σημαντικά νέα

έργα και νέες πολιτικές.

Οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης, προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα €7.535 εκ., ενώ τα δημόσια έσοδα θα ανέλθουν στα €7.724εκ. Όπως επεσήμανε, ο προϋπολογισμός παρουσιάζει μια αύξηση της τάξεως του 3,4% στα έσοδα, ενώ αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζουν και οι δαπάνες που προνοεί ο προϋπολογισμός.

Ξεκαθάρισε ότι η αύξηση στα έσοδα δεν προέρχεται από εισπρακτικά μέτρα, δεν προέρχεται από φόρους, καθώς δεν προκύπτει μια τέτοια ανάγκη.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη συνετή διαχείριση αλλά και στα νέα έργα που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός, για να τονίσει ότι "αυτή είναι η απάντηση στην αστήρικτη κριτική κάποιων περί δήθεν χαλάρωσης λόγω εκλογών. Την ίδια ώρα, απαντούμε και σε όσους μιλούν για πολιτικές λιτότητας. Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο, επεσήμανε, για να συνεχίσει λέγοντας ότι στόχος είναι η συνετή διαχείριση, η οποία να βασίζεται στην ανάπτυξη.

Σημαντικά χαρακτήρισε συγκεκριμένα έργα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, όπως:

το πρόγραμμα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, που μεταρρυθμίζει τη λειτουργία των δικαστηρίωντην απόφαση για ίδρυση εμπορικού δικαστηρίουτην καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής την πλήρη μηχανογράφηση του Τμήματος Φορολογίαςτο νέο σύστημα διαχείρισης προϋπολογισμού και ανθρώπινου δυναμικούτις επενδύσεις σε πανεπιστημιακές και ερευνητικές υποδομέςτη συμπερίληψη οδικών έργων, που βρίσκονταν για μια τουλάχιστον δεκαετία σε εκκρεμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα