ΥΠΟΙΚ: Δεν θα επιβαρυνθεί ο ιδ. τομέας από απόφαση για μισθούς

Για την απόφαση του του Διοικητικού Δικαστηρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες, που ψηφίστηκαν το 2011 και 2012, εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης τοποθετήθηκε στις Τομές στα Γεγονότα ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν έχει υπολογιστεί ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης του Δικαστηρίου στα κρατικά ταμεία απάντησε ότι είναι πρόωρο, αφού πρώτα με τη καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας πρέπει να διευκρινιστούν οι πτυχές που αφορούν την πρακτική εφαρμογή αυτής της απόφασης, δηλαδή σε ποιους αφορά, πότε πρέπει να εφαρμοστεί για να μπορέσει να υπολογιστεί

το όποιο κόστος.

Συνέχισε αναφέροντας ότι αυτό το ερώτημα δεν συνεπάγεται ότι αυτομάτως ένας υπολογισμός θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση αυτού του οικονομικού αντίκτυπου, επειδή το κράτος θα κινηθεί προς πολλαπλές κατευθύνσεις. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι θα ζητήσουν από τη Νομική Υπηρεσία να εξετάσει το ενδεχόμενο της έφεσης, ενώ θα ζητήσουν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της αναστολής της εφαρμογής της μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Συνέχισε ότι δεν ανέμενε η Κυβέρνηση αυτή την απόφαση, ήταν όμως ένας δυνητικός κίνδυνος, ο οποίος ήταν καταγεγραμμένος, οπότε είναι «έτοιμοι και με πολιτικά και νομικά μέτρα», τα οποία όμως δεν συγκεκριμενοποίησε, αφού θα συζητηθούν στο Υπουργικό και θα οδηγηθούν στη Βουλή. Εξήγησε όμως ότι πρόκειται για μέτρα, τα οποία αφορούν το δημόσιο μισθολόγιο και δεν θα «επιτρέψουν η όποια οικονομική επιβάρυνση να μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα, να επηρεάσει την οικονομική πολιτική, να επηρεάσει την αναπτυξιακή πολιτική».

Επανέλαβε ότι θα λάβουν πολιτικά και νομοθετικά μέτρα, ώστε οποιοσδήποτε και να είναι ο οικονομικός αντίκτυπος να εξουδετερωθεί, συγκρατώντας το κρατικό μισθολόγια σε όρια διαχειρίσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα