Υπογράφηκε σύμβαση για μελέτη για το κοιμητήριο στον Δήμο Αθηένου

Υπογράφηκε πρόσφατα σύμβαση για την ετοιμασία τεχνο-οικονομικής μελέτης για τη δημιουργία νέου ή την επέκταση του υφιστάμενου Κοιμητηρίου στο Δήμο Αθηένου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «υπογράφηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 η Σύμβαση για την εκπόνηση εμπεριστατωμένης τεχνοοικονομικής μελέτης, η οποία θα μελετήσει ολοκληρωμένα και διεξοδικά δύο σενάρια, εν όψει της επικείμενης πλήρωσης του υφιστάμενου Κοιμητηρίου Αθηένου και της μη ύπαρξης διαθέσιμης γης για τους αναγκαίους ενταφιασμούς στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Συγκεκριμένα η

μελέτη αφορά «το σενάριο της δημιουργίας νέου Κοιμητηρίου, εκτός οικιστικής περιοχής, ή την επέκταση του υφιστάμενου Κοιμητηρίου σε παρακείμενα/εφαπτόμενα τεμάχια του Κοιμητηρίου».

Τη σύμβαση υπόγραψαν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, με τον Μιχάλη Μιχαήλ, εκπρόσωπο του επιτυχόντα προσφοροδότη του Γραφείου «ALA Planning Partnership Planning, Transport and Environmental Consultants. Το γραφείο κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Αθηένου».

Το κόστος της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των €6.840 εκτός Φ.Π.Α. και η διάρκεια της είναι 3 μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η μελέτη που θα γίνει και για τα δύο σενάρια, θα καλύψει τεχνική ανάλυση, η οποία θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση της καταλληλότητας της περιοχής που θα προταθεί από πλευράς χωροθέτησης, έκτασης και πρόσβασης, καθώς και εκτίμηση για τις τυχόν περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Επίσης οικονομική μελέτη, η οποία θα καλύψει ανάλυση των δύο σεναρίων με τις εκτιμήσεις αξιών των προτεινόμενων τεμαχίων, εκτίμηση κόστους διαμόρφωσης νέου κοιμητηρίου ή της επέκτασης του υφιστάμενου».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπογράφηκε, Δήμο Αθηένου,ypografike, dimo athienou