Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για ανάπλαση του πυρήνα Αναρίτας

Υπογράφηκαν χθες Δευτέρα στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου τα συμβόλαια για το έργο ανάπλασης του πυρήνα στην Κοινότητα Αναρίτας. Επιτυχών προσφοροδότης ήταν η Κοινοπραξία Αβραάμ &Γιάγκος Αβραάμ Λτδ και GSA ROCKS BUILDERS LTD.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, το ποσό συμβολαίου ανέρχεται σε 1,5 εκατομ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, με διάρκεια εκτέλεσης και ολοκλήρωσης σε 15 μήνες, ενώ η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί από κρατικά κονδύλια με συνεισφορά 10% από το Κοινοτικό

Συμβούλιο Αναρίτας. Μελετητές ήταν η Ευπαλίνος Μελετητική ΕΠΕ.

Σε ανακοίνωση της η κ. Λάμπρου σημειώνει πως το έργο περιλαμβάνει εξωραϊσμό δρόμων με γρανιτόλιθους, κατασκευή πεζοδρομίων, υπογειοποίηση υπηρεσιών, δημιουργία δυο μικρών πλατειών με πλακόστρωτα, κοινοτικό εξοπλισμό κ.α.

Η  Έπαρχος Πάφου επισημαίνει επίσης πως η Αναρίτα αποτελεί μεγάλη σε πληθυσμό κοινότητα (1.000 περίπου κάτοικοι) και παρουσιάζει ανάπτυξη με οικιστικές μονάδες.

Επισημαίνει επίσης πως η Αναρίτα ως γνωστό, με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα ενταχθεί σε σύμπλεγμα με τις Κοινότητες Αγία Βαρβάρα, Κούκλια, Μανδριά, Μούσερε, Νατά και Αρχιμανδρίτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα