Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπ.Κοινωνικής Πρόνοιας και ΑΑΕΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Αυγούστου, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί από τη μια το επιστέγασμα της συνεργασίας που η ΑΑΕΚ έχει ήδη αναπτύξει με την πρώτη Υφυπουργό της Κύπρου για τα θέματα Κοινωνικής

Πρόνοιας, αλλά και την πεποίθηση για τη διασφάλισή της συνεργασίας αυτής και για ακόμα πιο εποικοδομητική ενίσχυση του κοινού έργου από την άλλη.

Απώτερος σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί η περαιτέρω προώθηση της κοινωνικής προσφοράς και υποστήριξης των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ουσιοεξάρτησης και άλλων εξαρτήσεων, καθώς επίσης και η άμβλυνση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων στο πλαίσιο της συνεργασίας και υλοποίησης προτεραιοτήτων και δράσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο συμβαλλόμενων μερών. Αξίζει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο του δημόσιου απολογισμού για την ολοκλήρωση της θητείας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη, με τίτλο «Κράτος Πρόνοιας: Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμό».

Μεταξύ άλλων η Αρχή σε συνεργασία με το Υφυπουργείο προσδοκεί στην προώθηση δράσεων που περιλαμβάνουν:

Διαμόρφωση Κέντρου για φιλοξενία/θεραπεία που θα απευθύνεται σε δύσκολα περιστατικά ανηλίκων με προβλήματα/συμπτώματα διαταραχής διαγωγής,Εντοπισμό και παραπομπή ανηλίκων/νεαρών από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στα θεραπευτικά προγράμματα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ,Εντοπισμό και παραπομπή ατόμων με προβλήματα ουσιοεξάρτησης από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ για σκοπούς αξιολόγησης και παραπομπής σε θεραπεία,Εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τη διασύνδεση των ατόμων που αποφυλακίζονται και αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπιζαν προβλήματα ουσιοεξάρτησης σε υποστηρικτικές υπηρεσίες καιΠαροχή εκπαιδεύσεων από την ΑΑΕΚ σε εργαζόμενους σε Υπηρεσίες και Τμήματα του Υφυπουργείου σε θέματα εξαρτήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, Υφυπ Κοινωνικής Πρόνοιας, ΑΑΕΚ,ypografi mnimoniou synergasias, yfyp koinonikis pronoias, aaek