«Αντί να προσέχει 4χρονη..προέβαινε σε σιχαμερές πράξεις»

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα παιδικά χρόνια της 29χρονης Έλενας Φραντζή. Η ίδια, όπως γράφτηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, βρήκε το θάρρος και μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του ιερέα – αναδόχου στον οποίο βρισκόταν για αρκετά χρόνια της ζωής της.

Όπως ήδη έχει αναφερθεί, βίαιη συμπεριφορά είχε εναντίον της Έλενας και η σύζυγος του ιερωμένου.«Το Εφετείο δεν μπορεί να μην σχολιάσει αρνητικά τη μη δίωξη και της συζύγου του εφεσείοντος για τη συμπεριφορά της έναντι της παραπονούμενης [...]», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απόφαση Δικαστηρίου.

«Η Έλενα έγραψε ιστορία»-Πώς

συνδέεται με δολοφονία του '70

Ένα από τα συγκλονιστικότερα σημεία δεν είναι άλλο από αυτό που αναφέρει ότι "Το Δικαστήριο σημείωσε περαιτέρω ότι ο εφεσείων καταχράστηκε το ρόλο του ανάδοχου πατέρα και "...αντί να παρέχει προστασία και φροντίδα σε ένα μικρό τετράχρονο κοριτσάκι, προέβαινε σε σιχαμερές και αφύσικες για την ηλικία του παιδιού πράξεις".

Μητροπολίτης Ησαΐας: Χάσαμε την Έλενα μέσα απ΄τα χέρια μας

Το Δικαστήριο δεν παρέλειψε, επίσης, να λάβει υπόψη ότι «δεν διώχθηκε η σύζυγος του εφεσείοντος, παρά το παράπονο που υπέβαλε και γι' αυτήν η παραπονούμενη, καθώς ούτε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια φαίνεται να λήφθηκε εναντίον της Λειτουργού ή των Λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας που ουσιαστικά αδιαφορούσαν για την ευημερία της παραπονούμενης, κρίνοντας όμως ότι τα άτομα αυτά δεν ήσαν συναυτουργοί στο αδίκημα που αντιμετώπισε ο εφεσείων».

Όπως συμπληρώνεται στην απόφαση, «Έδωσε έτσι κάποια βαρύτητα στον παράγοντα της μη δίωξης άλλων προσώπων, αλλά όχι ιδιαίτερη.. μαρτυρία της παραπονούμενης εναντίον του εφεσείοντος δεν διακατεχόταν από εμπάθεια, ούτε και η καταγγελία ήταν αποτέλεσμα της βάναυσης και συστηματικής σωματικής κακοποίησης που δεχόταν από τη σύζυγό του εφεσείοντος, σε μια προσπάθεια να εκδικηθεί στην ουσία, εκείνη, όπως ήταν πρωτοδίκως οι υποβολές […]».

Κληθείσα να απαντήσει για το κατά πόσο η λειτουργός η οποία χειρίστηκε τότε την υπόθεση, παραμένει μέχρι σήμερα στα καθήκοντά της, η Πρώτη Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας Ειρήνη Παπαθεοδούλου ανέφερε ότι δεν μπορεί να το ξέρει αυτό και δεν μπορεί, επίσης, να γνωρίζει κατά πόσο την υπόθεση αυτή την είχε χειριστεί μια ή περισσότερες λειτουργοί του Γραφείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα