Υποχρεωτική η σύνδεση με το αποχετευτικό υπενθυμίζει ο ΣΑΛΑ

Η σύνδεση με το σύστημα του είναι υποχρεωτική και οποιαδήποτε αποφυγή σύνδεσης ιδιωτικού συστήματος με το Δημόσιο Αποχετευτικό Σύστημα, αποτελεί παράβαση της Νομοθεσίας, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το ΣΑΛΑ.

Όπως σημειώνει εξάλλου ότι η σύνδεση πριν την εξασφάλιση γραπτής συναίνεσης από το ΣΑΛΑ, είναι παράνομη και υπόκειται στις συνέπειες που καθορίζονται από τον νόμο.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, η σύνδεση με το σύστημα χωρίς την εκ των προτέρων εξασφάλιση γραπτής Άδειας ή Συναίνεσης (Πράσινης Κάρτας) από το Συμβούλιο, αποτελεί ποινικό

αδίκημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί χρηματική ποινή μέχρι €400 ή/και φυλάκιση μέχρι έξι μήνες. Πέραν δε των άλλων χρεώσεων και επιβαρύνσεων που καθορίζονται από τη νομοθεσία, επιβάλλεται πρόστιμο για εξώδικο συμβιβασμό αδικήματος, λόγω παράνομης σύνδεσης με το σύστημα, ύψους €170.

"Νοείται ότι στις περιπτώσεις όπου λόγω της μη σύνδεσης με το σύστημα, δημιουργείται οποιαδήποτε οχληρία, περιβαλλοντικό ή υγειονομικό πρόβλημα καθώς και στις περιπτώσεις παράνομης σύνδεσης με το σύστημα, όπου δεν επιδεικνύεται η απαιτούμενη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΑΛΑ, όπως είναι η άμεση υποβολή της σχετικής αίτησης για εξασφάλιση Άδειας Κατασκευής και η πληρωμή των καθορισμένων τελών και επιβαρύνσεων, το Συμβούλιο θα προχωρεί με τη λήψη όλων των καθοριζομένων από τη Νομοθεσία νομικών μέτρων περιλαμβανομένων και ποινικών διαδικασιών" συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, ενημερώνεται το κοινό πως σύμφωνα με τον Τροποποιητικό Νόμο 158(1/2013) του Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμου, επιβάλλεται πρόσθετη επιβάρυνση, ίση με τα ισχύοντα αποχετευτικά τέλη χρήσης. Η επιβάρυνση αυτή υπολογίζεται με βάση την κατανάλωση του νερού σε όλα τα υποστατικά που βρίσκονται στις περιοχές, όπου κατασκευάστηκαν και λειτουργούν αποχετευτικά συστήματα, έστω και αν αυτά δεν έχουν συνδεθεί με αυτό και ανεξάρτητα από την υποβολή ή όχι της σχετικής αίτησης.

Αναλυτικός πίνακας των οδών για τις οποίες το διάταγμα σύνδεσης έχει λήξει, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου www.sbla.com.cy, καθώς επίσης και στον πίνακα Ανακοινώσεων του Συμβουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη διαδικασία σύνδεσης με το σύστημα, το κοινό προτρέπεται να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Συμβουλίου ή να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 25881888.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα