Υπό κράτηση Ελλαδίτες για κλοπή σε φαρμακείο στην Αγία Νάπα

Διήμερη και τετραήμερη κράτηση σε Ελλαδίτες οι οποίοι διαμένουν στη Δερύνεια, για υπόθεση κλοπής σε φαρμακείο στην Αγία Νάπα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον 24χρονης γυναίκας και τεσσάρων ημερών εναντίον του 30χρονου αδελφού της, από την Ελλάδα, οι οποίοι κατοικούν στη Δερύνεια, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες

υποθέσεις διάρρηξης κτιρίου και κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε χθες στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από τον 49χρονο ιδιοκτήτη φαρμακείου στην Αγία Νάπα ότι κλάπηκε από το κατάστημα του ένα μαύρο τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 29.000 ευρώ που βρισκόταν κάτω από τον πάγκο εξυπηρέτησης πελατών του καταστήματος.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου επισκέφτηκαν τη σκηνή και από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο στο φαρμακείο από πλαϊνή αλουμινένια πόρτα εισόδου στη νότια πλευρά του καταστήματος.

Στο φαρμακείο υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο επιθεωρήθηκε από την Αστυνομία που διαπίστωσε ότι λίγα λεπτά μετά τις 08:00 χθες άγνωστος άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με μαντήλι και φορούσε άσπρα χειρουργικά γάντια, εισήλθε από την πλαϊνή πόρτα του καταστήματος, πήγε αμέσως στο σημείο που βρισκόταν το τσαντάκι με τα χρήματα και, αφού το πήρε, εξήλθε από το ίδιο σημείο.

Κατά το χρόνο της κλοπής το φαρμακείο λειτουργούσε και εργάζονταν τρεις υπάλληλοι. Η Αστυνομία προχώρησε σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από το φαρμακείο παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία εστάλησαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ αξιολογούνται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής για συλλογή πληροφοριών.

Το κατάστημα διαθέτει ασφάλεια έναντι κλοπής.

Κατά την εξέταση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον των δύο αδελφιών από την Ελλάδα. Εναντίον των δύο εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν. Η κατοικία των δύο Ελλαδιτών ερευνήθηκε, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο 30χρονος φέρεται να μετέφερε την αδελφή του στο φαρμακείο και, αφού εισήλθε σ’ αυτό, έκλεψε το τσαντάκι με τις 29.000 ευρώ.

Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον στην υπόθεση ενέχεται και τρίτο πρόσωπο, ενώ θα γίνουν έρευνες σε τραπεζικά ιδρύματα για να διαφανεί κατά πόσον το χρηματικό ποσό μεταφέρθηκε στο εξωτερικό.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα