Πλημμελής η ενημέρωση από τους νομικούς, δηλώνει ο Περδίκης

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ανταποκρίνεται θετικά στην έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανακωχή και για να πέσουν οι τόνοι της εσωτερικής αντιπαράθεσης, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας πως για να επιτευχθεί ανακωχή, θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συγκαλέσει άμεσα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

“Πρέπει να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο για να υπάρξει ενημέρωση για τη συγκρότηση και τις εργασίες της Επιτροπής για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, που βρίσκεται στο Μοντ Πελεράν”,

είπε ο κ. Περδίκης σε δήλωση στη Βουλή.

Πρόσθεσε πως “πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις παραχωρήσεις που έγιναν στην τ/κ πλευρά, όσον αφορά τον τομέα της διακυβέρνησης, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συζήτηση για το περιουσιακό, ποιος είναι ο χάρτης για τον οποίο υπάρχει επιλεκτική ενημέρωση, αφού κάποιοι φαίνεται να γνωρίζουν το περιεχόμενο του χάρτη που κατάθεσαν οι Τ/κ”.

Συνεχίζοντας, είπε πως ο Πρόεδρος πρέπει να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τις γνωματεύσεις των νομικών, “τις οποίες ουδέποτε έχουμε διαβάσει και, όπως πληροφορούμαστε, η ενημέρωση που τύχαμε στην τελευταία συνεδρίαση ήταν πλημμελής”

Λέγοντας περαιτέρω ότι υπάρχουν θέματα τα οποία ουδέποτε παρουσιάστηκαν ενώπιον των αρχηγών των κομμάτων, δήλωσε πως “εάν ο Πρόεδρος θέλει ανακωχή, θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα να προσέλθουν σε μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας, για να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση, την οποία δυστυχώς, τροφοδοτούν οι κύκλοι του προεδρικού, με την επίθεση που εξαπολύουν τα φιλικά μέσα ενημέρωσης, εναντίον της ελληνικής Κυβέρνησης και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας εκ νέου τις επιθέσεις κατά του Ελληνα ΥΠΕΞ, ο κ. Περδίκης είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανακωχή και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, “όταν συνεχίζεται η καταιγιστική επίθεση από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο εναντίον του κ. Κοτζιά”.

Διερωτώμενος γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν απευθύνεται σε αυτή τη μερίδα των ΜΜΕ ως δικών του δυνάμεων, ζητώντας τους να σταματήσουν τα πυρά εναντίον του Έλληνα ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι “αυτοί πρέπει να σταματήσουν πρώτα να βάλλουν για να υπάρξει ησυχία και ηρεμία στο εσωτερικό μέτωπο”.

Αναφορικά με την εμπλοκή της Ρωσίας, ο κ. Περδικης είπε ότι το Κίνημα επέμενε πως η κυπριακή Κυβέρνηση έπρεπε να διεκδικήσει και να απαιτήσει τη συμμετοχή και των πέντε Μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διαδικασία της Διάσκεψης της Γενεύης.

“Μπορεί να τοποθετήθηκε θετικά σε αυτή την ιδέα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όμως υπογραμμίζουμε ότι ο Πρόεδρος δεν διεκδίκησε δυναμικά και δεν απαίτησε να συμμετέχουν τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Διάσκεψη της Γενεύης”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι “από το συμφωνώ στο διεκδικώ υπάρχει μια μεγάλη διαφορά και σε αυτή τη διαφορά βγήκαμε χαμένοι”.

Τέλος, ο κ. Περδίκης επανέλαβε ότι πρέπει να διεκδικηθεί, να ζητηθεί, να απαιτηθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις περαιτέρω διαδικασίες της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό να συμμετέχουν και τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα