Υπό 8ήμερη κράτηση οι 5 για πλαστά διαβατήρια

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διατάγματα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον πέντε ατόμων από τη Γαλλία και τα Νησιά Κομόρες, ηλικίας από 25 μέχρι 38 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας και υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το μεσημέρι

πέντε πρόσωπα, δύο Γάλλοι ηλικίας 26 και 30 χρόνων και τρεις άνδρες από τα Νησιά Κομόρες ηλικίας 25, 34 και 38 χρόνων παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας προκειμένου να ταξιδέψουν στη Βιέννη με τελικό προορισμό το Μιλάνο.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο τα πέντε άτομα παρουσίασαν στους επί καθήκοντι αστυνομικούς της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης έγγραφα της Γαλλίας για τα οποία ηγέρθηκαν υποψίες ότι ήταν πλαστά.

Τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΑΜ και ανακρινόμενοι αρχικά ισχυρίστηκαν ότι ήταν Γάλλοι υπήκοοι. Στην κατοχή των δύο Γάλλων εντοπίστηκαν δύο αποδείξεις ταχυδρομείου και από εξετάσεις που έγιναν η Αστυνομία εντόπισε δύο δέματα στα οποία βρίσκονταν τα γνήσια διαβατήρια τους από τα Νησιά Κομόρες.

Ανακρινόμενοι οι πέντε ισχυρίστηκαν ότι τα γαλλικά έγγραφα που παρουσίαζαν ως δικά τους δεν τους ανήκουν και ανέφεραν πως ήρθαν στην Κύπρο από την Τουρκία μέσω κατεχομένων πριν από λίγες μέρες.

Τα πέντε άτομα συνελήφθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της υποβοήθησης παράνομης διέλευσης.

Οι πέντε οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα οκταήμερης κράτησης τους.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα