Υπηρεσία Θήρας: Απελευθέρωσαν φλαμίνγκο μετά από έναν μήνα περίθαλψης (VID)

Φρόντισε εξασθενημένο φλαμίνγκο και το άφησαν ελεύθερο μετά από ένα μήνα, η υπηρεσία Θήρας και Pανίδας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανάρτηση τους «Ένα νεαρό Φλαμίνγκο, που εντοπίστηκε εξασθενημένο σε θαλάσσια περιοχή της Λάρνακάς το Σεπτέμβριο, απελευθερώθηκε στις 23/10/2023 αφού έτυχε της απαραίτητης περίθαλψης και φροντίδας, για περίπου ένα μήνα, στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας μας.

Η απελευθέρωση του φλαμίνγκο έγινε στην περιοχή της Αλυκής Ακρωτηρίου αφού προηγουμένως είχε τοποθετηθεί σε αυτό πομπός GPS

GSM και δακτυλίδι. Η περιοχή απελευθέρωσης έγινε λόγω του ότι στην Αλυκή Ακρωτηρίου βρίσκονταν περί τα 400 άλλα φλαμίνγκο κι επαρκής ποσότητα νερού στοιχεία πολύ σημαντικά για την ομαλή επανένταξη του στο περιβάλλον.

Μέσω του πομπού GPS GSM ήδη καταγράφονται οι πρώτες κινήσεις του φλαμίνγκο, που μέχρι σήμερα 27/10/23 είναι στην περιοχή που βρίσκονται τα υπόλοιπα φλαμίνγκο. Στη συνέχεια, όταν φύγει από την Κύπρο θα καταγραφεί και η διαδρομή που θα κάνει κατά τη μετανάστευση του.

Πέρσι νεαρό φλαμίνγκο που διασώθηκε από παραλία της Λεμεσού και στο οποίο είχε τοποθετηθεί πομπός GPS GSM μετακινήθηκε από την Κύπρο προς την περιοχή της Διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο όπου παρέμεινε για μερικούς μήνες και τελικά κατέληξε μέσα στο χειμώνα του 2023».

Keywords
Τυχαία Θέματα