Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος Γερμανία: Εσσωτερική απειλή οι Γκρίζοι Λύκοι

Ενώ οι επιπτώσεις της δολοφονίας του Sinan Ateş, πρώην επικεφαλής του Ülkü Ocakları, συνεχίζονταν στην Τουρκία, μια νέα ανάλυση που δημοσιεύτηκε από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για το Εθνικιστικό Κίνημα στη Γερμανία τράβηξε την προσοχή.

Σύμφωνα με τα νέα της Deutsche Welle Turkish, στην ανάλυση

που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος (BfV), της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, με τίτλο «Τουρκική ακροδεξιά στη Γερμανία», η τάση βίας στο Εθνικιστικό Κίνημα είναι σημαντικό θέμα από την άποψη της εσωτερικής ασφάλειας στη Γερμανία, που λέγεται ότι αποτελεί απειλή.

«Περιέχουν αντισημιτισμό και ρατσιστικά ακροδεξιά στοιχεία»

“Η ακροδεξιά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη στη Γερμανία”, ανέφερε η ανάλυση του BfV, προσθέτοντας, “Το ιδεολογικό φάσμα του κινήματος κυμαίνεται από τον εθνικιστικό κεμαλισμό έως τους ισλαμιστές. Η ιδεολογία περιλαμβάνει υπερβολικά εθνικιστικά στοιχεία καθώς και αντισημιτικά και ρατσιστικά ακροδεξιά στοιχεία».

Επισημαίνοντας τον στόχο «Τουράν» των Γκρίζων Λύκων και ότι οι εθνικιστές βλέπουν τον τουρκισμό ως «ανώτερη εθνικότητα και πολιτισμό», το άρθρο αναφέρει: «Αυτό το ιδανικό της ανωτερότητας συνοδεύεται από τον εξευτελισμό όσων θεωρούνται ότι είναι αντιτούρκοι, όπως οι Αρμένιοι, οι Έλληνες, οι Εβραίοι, οι Κούρδοι ή οι ΗΠΑ». Στην ανάλυση της γερμανικής εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρθηκε ότι όσοι υποστηρίζουν το Εθνικιστικό Κίνημα έχουν τέτοιες «εχθρικές αντιλήψεις» και τονίστηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς να πάρουν τα όπλα και επίσης δείχουν τάση προς τη βία.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Στην ανάλυση εξετάστηκε εξονυχιστικά και η διάρθρωση των Εθνικιστών στη Γερμανία. Υπογραμμίστηκε ότι υπάρχουν περίπου 11 χιλιάδες υποστηρικτές στη Γερμανία και οι περισσότεροι από αυτούς οργανώνονται υπό την ομπρέλα τριών βασικών ενώσεων. Αυτά περιλαμβάνονταν ως η Ομοσπονδία Γερμανικών Δημοκρατικών Εθνικιστικών Τουρκικών Ενώσεων (ADÜTDF) με 7 χιλιάδες μέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρκικών-Ισλαμικών Ενώσεων (ATİB) με 1200 μέλη και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία της Τάξης του Κόσμου (ANF) με 1200 μέλη.

Επισημαίνοντας ότι ορισμένες από αυτές τις ενώσεις είναι οργανώσεις υπερεθνικιστικών τουρκικών κομμάτων στο εξωτερικό, το άρθρο ανέφερε: «Οι ενώσεις δημιουργούν ένα διχαστικό κλίμα, διαδίδοντας την ιδεολογία «των γκρίζων λύκων» και ενθαρρύνουν τον τουρκικό εθνικισμό, ο οποίος περιλαμβάνει ακροδεξιά στοιχεία». Στην ανάλυση αναφέρθηκε ότι τα μέλη του συλλόγου απέφευγαν συνειδητά να χρησιμοποιούν τα εθνικιστικά σύμβολα, προσπαθώντας να συμμορφωθούν με τους γερμανικούς νόμους, να μην διαπράξουν έγκλημα και να μην εντοπιστούν από τους αντιπάλους τους.

«Υπάρχουν περίπου 1600 γκρίζοι λύκοι που δεν είναι μέλη γνωστών οργανώσεων»

Στην ανάλυση του BfV, κοινοποιήθηκε επίσης ότι υπάρχουν περίπου 1600 Εθνικιστές στη Γερμανία που δεν είναι μέλη οργανώσεων-ομπρέλα, δεν συνδέονται με καμία ένωση ή εντάσσονται και αποχωρούν από βραχύβιες, μικρής κλίμακας ομάδες. Αναφέρθηκε επίσης ότι τα άτομα αυτά, ως επί το πλείστον νέοι, είναι πιο επιθετικά προς τα έξω, επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των social media, προκαλούν εχθρότητα προς αυτούς που θεωρούν ως «εχθρό» και τους προσβάλλουν χαρακτηρίζοντάς τους «εχθρούς του τουρκισμού». Στην ανάλυση αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχει σχεδόν άνευ όρων πίστη στο τουρκικό κράτος και τη σημερινή ηγεσία του σε αυτό το περιβάλλον.

«Η χρήση της βίας εγκρίνεται ως εργαλείο που εξυπρετεί τους σκοπούς τους»

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες κοινοποιήθηκαν επίσης στην ενότητα της ανάλυσης με τίτλο «Η τάση για βία απειλεί την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας». Στην ανάλυση, η οποία αναφέρει, «Η χρήση βίας έχει ήδη νομιμοποιηθεί από εθνικιστές ηγέτες όπως ο Nihal Atsız και έχει εγκριθεί ως εργαλείο που εξυπηρετεί τον σκοπό μέχρι σήμερα», αναφέρεται ότι οι Γκρίζοι Λύκοι, οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Alparslan Türkeş, άρχισε να διαπράττει πολιτικές δολοφονίες από το 1968. Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, περισσότεροι από 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μέλη αυτού του κινήματος μέχρι το 1980. Στην ανάλυση του BfV, σημειώθηκε ότι οι εθνικιστές εξακολουθούν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα όπλα και ότι μοιράζονται τις εικόνες τους ως ένοπλοι μαχητές στις αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο.

«Ο εχθρός των εβραίων είναι κοινός»

Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο αντισημιτισμός είναι επίσης ένα από τα καθοριστικά στοιχεία της ιδεαλιστικής ιδεολογίας και ο «αντισημιτισμός» είναι ευρέως διαδεδομένος μεταξύ των υποστηρικτών του κινήματος. Η ανάλυση ανέφερε, “Το 2021 και το 2022, σημειώθηκε αύξηση των αντισημιτικών πράξεων από άτομα τουρκικής καταγωγής, που κυμαίνονται από απειλές κατά των ατόμων που φέρουν kippa έως σωματικές επιθέσεις και εμπρησμό μιας συναγωγής. Αντισημιτικές συζητήσεις μοιράζονται επίσης τα μέλη του Εθνικιστικού κινήματος στο Διαδίκτυο».

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκκλήσεις στη Γερμανία για απαγόρευση του Εθνικιστικού κινήματος και των ενώσεων του. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένα μέτρα σε αυτό το θέμα.

Πηγή: Deutsche Welle στα Τουρκικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος Γερμανία, Εσσωτερική, Γκρίζοι Λύκοι,ypiresia prostasias syntagmatos germania, essoteriki, gkrizoi lykoi