«ΥΠΕΞ» ψευδοκράτους: Η Ε.Ε. προωθεί τη διχοτόμηση

«Άδικη και μεροληπτική» χαρακτήρισε το ψευδοκράτος την πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης για έργα υποδομής φυσικού αερίου προς την Κυπριακή Δημοκρατία από την Ε.Ε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» των κατεχομένων, η κίνηση αυτή αγνοεί τις πραγματικότητες και τις ευαισθησίες στο νησί και «προωθεί τη διχοτόμηση».

Η δήλωση έρχεται μετά την προκαταρκτική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κονδυλίων ύψους 101 εκατομμυρίων (125 εκατ. δολάρια) προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Οι ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων σχετικά με το έργο, που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκικής

πλευράς, έχουν δηλωθεί στα εμπλεκόμενα μέρη», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έπρεπε να συμπεριληφθούν στις αποφάσεις για το σύνολο του νησιού.

Η δήλωση σημειώνει, επίσης, ότι η ΕΕ υποστήριξε τους Ελληνοκυπρίους, αντί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των δυο πλευρών.

«Η άδικη και προκατειλημμένη προσέγγιση της ΕΕ, έχει ξεκινήσει την προώθηση της διχοτόμησης», ανέφερε η δήλωση.

Μεταξύ άλλων, το λεγόμενο «υπέξ» του ψευδοκράτους υπενθύμισε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επανέλαβε ότι οι φυσικοί πόροι στο νησί πρέπει να ωφελούν και τις δύο πλευρές και ότι οι μονόπλευρες κινήσεις θα προκαλέσουν ένταση στην περιοχή.

«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση υπογράφει διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες από μόνη της και συνεχίζει τις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων. Ο πιο λογικός και πρακτικός τρόπος μεταφοράς των φυσικών πόρων από το νησί στην Ευρώπη, είναι από τη Βόρεια Κύπρο μέσω της Τουρκίας», καταλήγει ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα