ΥΠΕΞ και Πρ.Βουλής συνεχάρηκαν το νέο ΥΠΕΞ της Ελλάδος

Συγχαρητήρια στον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Κοτζιά έστειλαν ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Κοτζιά, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, και επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο στήριγμα στον αγώνα της Κύπρου

για δικαίωση.Σύμφωνα με ανακοίνωση, “ο κ. Κασουλίδης ανέφερε στον Έλληνα ομόλογό του ότι οι εξαίρετες και αδελφικές σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα, ενώ η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο στήριγμα στον αγώνα της Κύπρου για δικαίωση”, και “οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για τη διευθέτηση μεταξύ τους συνάντησης το συντομότερο δυνατόν”.Ο κ. Κασουλίδης είχε επίσης, χθες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγαστή μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών.Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Λ. Ομήρου στο νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτσιά με το οποίο τον συγχαίρει για την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.Στο τηλεγράφημα, ο κ. Ομήρου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η παρουσία του κ. Κοτσιά στο Υπουργείο Εξωτερικών “αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των δικαίων του μητροπολιτικού και του κυπριακού ελληνισμού στα μεγάλα εθνικά μας θέματα”.Τέλος εύχεται κάθε επιτυχία στην αποστολή του, σημειώνοντας ότι προσβλέπει σε σύντομη συνάντηση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα