ΥΠΕΞ ΗΒ: Απορρίπτει ότι δικά της σχόλια προκάλεσαν την πυρηνική απειλή Πούτιν

Απορρίπτεται από την Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας η κατηγορία από τη Μόσχα ότι η αυξημένη κατάσταση επιφυλακής του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου που ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος Πούτιν ήρθε ως απάντηση σε δικές της επιθετικές δηλώσεις.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είχε αποδώσει την αυξημένη ετοιμότητα του πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου της Ρωσίας σε δηλώσεις της Λιζ Τρας, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες δηλώσεις αναφέρεται.

«Δηλώσεις που έγιναν από διάφορους εκπροσώπους σε διάφορα επίπεδα επί πιθανών αψιμαχιών

ή ακόμα και συγκρούσεων και συμπλοκών μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απολύτως απαράδεκτες. Δε θα κατονόμαζα τους συντάκτες αυτών των δηλώσεων, αν και ήταν η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών», είπε ο κ. Πεσκόφ.

Κύκλοι της Βρετανίδας Υπουργού Εξωτερικών απέρριψαν τη θέση αυτή, λέγοντας ότι «τίποτα από όσα έχει πει η Λιζ δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους κλιμάκωση - είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένη να αποσπάσει την προσοχή από την κατάσταση επί του εδάφους στην Ουκρανία».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η Υπουργός «πάντα μιλούσε για το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της υπόστασής του ως αμυντική συμμαχία - αυτό που είπε είναι ότι στηρίζουμε το Άρθρο 5 και πως πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία, πλην αποστολής στρατευμάτων στο έδαφος».

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου εν μέσω συγκρούσεων

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ ΗΒ, Απορρίπτει, Πούτιν,ypex iv, aporriptei, poutin