ΥΠΕΞ Γέλτσιν: Χρήματα για αναβάθμιση Ρωσικού στρατού κατέληξαν σε κότερα Κύπρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ενεργεί παράλογα στην εισβολή του στην Ουκρανία, αλλά προηγουμένως έκανε πολλές εσφαλμένες υποθέσεις με βάση κακές πληροφορίες και ευσεβείς πόθους, υποστήριξε ο Αντρέι Κοζίρεφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας από το 1991 έως το 1996 υπό τον Μπόρις

Γέλτσιν. 

Ο Κοζίρεφ σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή, έγραψε,

 

«Για να καταλάβουμε γιατί η εισβολή ήταν λογική για τον Πούτιν, πρέπει να μπούμε στη θέση του. Τρεις πεποιθήσεις ενώ ταυτόχρονα στον λογισμό του:

  1. Η κατάσταση

της Ουκρανίας ως χώρας

  2. Κατάσταση του Ρωσικού στρατού

  3. Η γεωπολιτική κατάσταση της Δύσης», έγραψε.

To understand why the invasion was rational for Putin, we have to step into his shoes. Three beliefs came together at the same time in his calculus:
1. Ukraine’s condition as a country
2. Russian military’s condition
3. The West’s geopolitical condition

— Andrei V Kozyrev (@andreivkozyrev) March 6, 2022

«Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Πούτιν πίστευε εδώ και καιρό ότι η χώρα δεν είναι πραγματικά χώρα και, «στην καλύτερη περίπτωση, θα έπρεπε να είναι ένα δορυφορικό κράτος», γράφει ο Κοζίρεφ. Οι ελπίδες του για έμμεσο έλεγχο της Ουκρανίας διαψεύστηκαν στην εξέγερση του Μαϊντάν του 2014, οπότε η δύναμη ήταν η μόνη άλλη επιλογή και «άρχισε επίσης να πιστεύει στους δικούς του προπαγανδιστές ότι η Ουκρανία διοικείται από μια Ναζιστική-Μπαντέρα χούντα».

«Το Κρεμλίνο πέρασε τα τελευταία 20 χρόνια προσπαθώντας να εκσυγχρονίσει τον στρατό του», είπε ο Αντρέι Β. Κοζίρεφ. «Μεγάλο μέρος αυτού του προϋπολογισμού κλάπηκε και δαπανήθηκε για μεγάλα κότερα στην Κύπρο. Αλλά ως στρατιωτικός σύμβουλος δεν μπορείτε να το αναφέρετε στον Πρόεδρο. Έτσι του ανέφεραν ψέματα».

2. Russian military. The Kremlin spent the last 20 years trying to modernize its military. Much of that budget was stolen and spent on mega-yachts in Cyprus. But as a military advisor you cannot report that to the President. So they reported lies to him instead. Potemkin military

— Andrei V Kozyrev (@andreivkozyrev) March 6, 2022

«Η Δύση. Η ρωσική άρχουσα ελίτ πίστεψε τη δική της προπαγάνδα ότι ο Μπάιντεν είναι διανοητικά ανίκανος. Νόμιζαν επίσης ότι η ΕΕ ήταν αδύναμη λόγω του πόσο αθώες ήταν οι κυρώσεις τους το 2014. Και τότε οι ΗΠΑ απέτυχαν μετά την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν, ενισχύοντας αυτό το αφήγημα».

Έτσι, «αν πιστεύετε ότι και τα τρία παραπάνω είναι αληθινά και ο στόχος σας είναι να αποκαταστήσετε τη δόξα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), τότε είναι απολύτως λογικό να εισβάλετε στην Ουκρανία», υποστηρίζει ο Κοζύρεφ. «Έκανε λάθος υπολογισμό και στα τρία, αλλά αυτό δεν τον κάνει παράφρονα. Απλά λάθος και ανήθικο».

 Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση για να δείτε πώς ο Κοζίρεφ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα