Επιβεβαιώνει η Αθήνα την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν την διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την επανέναρξη Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Από την πλευρά της, η τουρκική προεδρία, ανακοίνωσε πως κατά την διάρκεια της τριμερούς τηλεδιάσκεψης διαπιστώθηκε πως Αθήνα

και Άγκυρα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες.

Κατά την ίδια πηγή, ο πρόεδρος Ερντογάν υποστηρίζει πως «η Τουρκία είναι πάντα εκείνη που δίνει έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις, παρά τις προκλήσεις που είναι αντίθετες στην κοινή λογική».

Κατά τα λοιπά, η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Μισέλ - Ερντογάν πραγματοποιήθηκε εν όψει της πιθανής έναρξης διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Τουρκία και Ελλάδα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες. Ο κ. Ερντογάν εκτίμησε πως θα ληφθούν «εποικοδομητικές αποφάσεις από μια περιφερειακή διάσκεψη με την συμμετοχή όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων».

Διαβάστε επίσης:Ερντογάν σε Μέρκελ και Μισέλ: Η Τουρκία έτοιμη για έναρξη διαλόγου με Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα