ΥΠΕΞ: Δεδομένα και ζητούμενα ενόψει ΓΣ ΟΗΕ - Σε αναμονή για συνάντηση με Τατάρ

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία της Λευκωσίας, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ανέφερε μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημειώνοντας ότι η πλευρά μας τηρεί στάση αναμονής για κοινή συνάντηση Τατάρ-Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Αναφερόμενος στην επιστολή που στάλθηκε χθες στον ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Κόμπος επεσήμανε ότι σε

αυτή θίγονται τα πιο πάνω, καθώς και τρόποι με τους οποίους μπορεί να προχωρήσει η διαπραγματευτική διαδικασία με τον διορισμό ειδικού αντιπροσώπου, υποδεικνύοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε τίποτα άλλο πέραν του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Τα γεγονότα στην Πύλα

Σχολιάζοντας τα γεγονότα της Πύλας, είπε ότι οι ενέργειες της άλλης πλευράς αποτέλεσαν απόπειρα παραβίασης του status της νεκρής ζώνης, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η παροχή προξενικών υπηρεσιών της Ρωσίας στα κατεχόμενα, δεν προέκυψε μετά την παράνομη εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, αλλά η συζήτηση του θέματος χρονολογείτο.

Προανήγγειλε αποφάσεις για ΜΟΕ

Ως προς τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είπε ότι κάποια από αυτά που έχουν τύχει επεξεργασίας, σε συνεργασία με πολλές υπηρεσίες του κράτους, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κάποια άλλα όχι, προαναγγέλλοντας αποφάσεις.

Επεισόδια στη Λεμεσό και τραυματισμός τουριστών

Σχολιάζοντας το διάβημα που δέχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία από πρέσβη αραβικής χώρας, μετά τα επεισόδια στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό, σημείωσε ότι «θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ατομικά ο καθένας και συλλογικά» για αυτά. Είναι ευθύνη του κράτους, είπε, να μην επιτρέψουμε στους συγκεκριμένους κύκλους να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες.

Καταληκτικά, ο ΥΠΕΞ είπε ότι προτίθεται να επισκεφθεί τα θύματα της επίθεσης όταν μεταβεί στη συγκεκριμένη χώρα.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο Μεσημέρι και Κάτι: 

Keywords
Τυχαία Θέματα