«ΥΠΕΞ»: Ασέβεια τα εμπόδια συμμετοχής «εθνικής» σε αγώνες

Ασέβεια προς τους Τουρκοκύπριους αποτελούν τα εμπόδια που προβάλλονται στη συμμετοχή της «εθνικής ομάδας» ποδοσφαίρου σε αγώνες στο Λονδίνο μεταξύ 31 Μαΐου και 9 Ιουνίου, που διοργανώνονται από την CONIFA (Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών), υποστηρίζει το «υπουργείο εξωτερικών».


Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα σε τ/κ ΜΜΕ,

στην ανακοίνωσή του το «υπεξ» αναφέρει ότι η αντίδραση των Ελληνοκυπρίων που ζουν στο εξωτερικό είναι «απάνθρωπη και εναντίον της ειρήνης», ότι η «εθνική ομάδα» ποδοσφαίρου του ψευδοκράτους έχει κερδίσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση και ότι οι επιστολές και πρωτοβουλίες των Ε/κ που ζουν στο εξωτερικό να εμποδίσουν τη συμμετοχή αυτή αποτελεί «ασέβεια» προς τους Τ/κ.

Οι πρωτοβουλίες για παρεμπόδιση των τ/κ ομάδων να λάβουν μέρος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις επηρεάζουν αρνητικά την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το «υπουργείο εξωτερικών» καλεί την «ε/κ διοίκηση», όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, να λάβει μέτρα για να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες που επηρεάζουν τους Τ/κ και ειδικά τους Τ/κ νέους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα