ΥΠΕΣ: Πρόταση για διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές

Για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο απερχόμενος Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρόκειται για μια τολμηρή και σοβαρή πρόταση, για την οποία ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις. Επεσήμανε δε ότι κανείς δεν περίμενε ότι η Ένωση Δήμων θα υπερψήφιζε ομόφωνα υπέρ ενός τέτοιου νομοσχεδίου, το οποίο θα προέβλεπε και συνένωση μεταξύ τοπικών Αρχών και ως επί το πλείστον οι δήμαρχοι συμφωνούν απόλυτα ακόμα και με την γεωγραφική δομή. Συμπλήρωσε ότι ήταν μια πρόταση, την οποία όφειλε να

καταθέσει.

Απαντώντας εάν υπάρχει χώρος για διάλογο, είπε ότι στην δημοσιογραφική διάσκεψη εξήγησε την λογική του αλλά άφησε παράθυρο για κάποιες εναλλακτικές. Επεσήμανε η πρόταση είναι τεκμηριωμένη και ακολουθεί κάποιες βασικές αρχές. Τον λόγο όμως τώρα θα έχει η Βουλή.

Όσον αφορά τις διαφωνίες του Γιάννη Καρούσου, απάντησε ότι δεν είναι οξύμωρο να έχει ο καθένας την άποψή του αλλά στο τέλος της ημέρας η κυβέρνηση αποφασίζει με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου υπάρχει σύμπνοια.   

Εξήγησε ότι ο χρονικός ορίζοντας τέθηκε με βάση την εισήγηση να γίνουν εφαρμοστούν με τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι οποίες προτείνουν να διεξαχθούν μαζί με τις Ευρωεκλογές, ενώ προβλέπεται επαρκής χρόνος για να εφαρμοστούν οι μεταβατικές διατάξεις.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ως νέος Υπουργός Οικονομικών θα κάνει ότι μπορεί αθόρυβα και με έργα για να διαφυλάξει τα οικονομικά επιτεύγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα