ΥΠΕΣ: Παράτυποι μετανάστες από κατεχόμενα εκμεταλλεύονται την Κ.Δ

Ως επιβεβαίωση των προβλημάτων που προκύπτουν από την παράνομη διέλευση μεταναστών από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές, χαρακτήρισε τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με έκθεση της Κομισιόν για την Πράσινη Γραμμή, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης, κληθείς από το Sigmalive να σχολιάσει τη σχετική είδηση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι πληροφορίες της έκθεσης επιβεβαιώνουν ακριβώς

τα προβλήματα που προκύπτουν από την παράνομη διέλευση μεταναστών μέσω της Πράσινης Γραμμής, οι οποίοι ως επί το πλείστον καταλήγουν να κάνουν αίτηση πολιτικού ασύλου στις περιοχές που ελέγχει η Δημοκρατία, εκμεταλλευόμενοι τις υποχρεώσεις της Κύπρου από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το άσυλο. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που ήδη συζητούμε εντατικά, τόσο σε ανώτατο όσο και σε τεχνικό επίπεδο, με την ίδια την ευρωπαϊκή επιτροπή αλλά και με τα Ηνωμένα Έθνη».  

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η έκθεση της Κομισιόν καταγράφει τη ραγδαία άνοδο του αριθμού των παράτυπων μεταναστών οι οποίοι διήλθαν από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές το 2018.

Συγκεκριμένα, το 2018, διέσχισαν την Πράσινη Γραμμή 4.451 παράτυποι μετανάστες, κάτι που μεταφράζεται σε 264% αύξηση συγκριτικά με το 2017, οπότε στις ελεύθερες περιοχές είχαν περάσει 1.686 παράτυποι μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα