ΥΠΕΣ: Οξύμωρο να τρέχουν δύο έρευνες για τις πολιτογραφήσεις (vid)

Για τις καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει φακέλους για διερεύνηση των «χρυσών διαβατηρίων» μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Νουρής.

Αρχικά ανέφερε ότι δεν διαφωνεί ότι πρόκειται για «κρίση των θεσμών, αλλά εξήγησε ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στα κατεχόμενα, η Ελληνοκυπριακή πλευρά αναλώνεται σε κόντρες ανεξάρτητων θεσμών για ένα θέμα που καταντά πολυσυζητημένο. Σημείωσε ότι αντιθέτως ο Γενικός Ελεγκτής επιμένει και διεκδικεί ρόλο στο συγκεκριμένο

θέμα.

Μάλιστα, είπε ότι δεν αισθάνεται καταγγελλόμενος, τονίζοντας ότι ξεκαθάρισε τον Γενικό Ελεγκτή ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Επικαλέστηκε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για την άρνησή του να παραχωρήσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Υποστήριξε ότι εάν έδινε τα στοιχεία που ήθελε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και άρχιζε τη δική του έρευνα, θα έτρεχαν παράλληλα δύο έρευνες. Διερωτάται τι θα γινόταν εάν αυτές οι δύο έρευνες είχαν διαφορετικά αποτελέσματα, χαρακτηρίζοντας οξύμωρο να τρέχουν δυο έρευνες για το ίδιο θέμα.

«Επειδή ο κόσμος είναι απογοητευμένος», είπε ότι «πρέπει να είμαστε όλοι πολύ φειδωλοί», ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον έχει τροχοδρομηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, δεν θα έπρεπε να υπάρχει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, επειδή θα είναι επιζήμιο και θα δημιουργηθεί επιπλοκές.

Διαβάστε επίσης:

«Καλεί σε τάξη» τον Μιχαηλίδη ο Σαββίδης:«Θεματοφύλακας είναι ο Γ.Εισαγγελέας»

EY: Ζήτησε στοιχεία για 18 πολιτογραφήσεις-«Η Κυβέρνηση αρνείται τον έλεγχο»

Keywords
Τυχαία Θέματα