ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ ανακοινώνουν μέτρα ελέγχου για οδοφράγματα: «Μαύρη τρύπα»
Το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών θα ανακοινώσουν σύντομα ένα πακέτο μέτρων ενδυνάμωσης των ελέγχων τόσο στα οδοφράγματα, όσο και στις μη ελεγχόμενες διόδους κατά μήκος της πράσινης γραμμής, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, χαρακτηρίζοντας την πράσινη γραμμή ως «μαύρη τρύπα».
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων του πολυδύναμου κέντρου στον Ασκά, ο κ. Πετρίδης επανέλαβε πως «το μεταναστευτικό είναι μια εξελισσόμενη κρίση για την Κύπρο».
«Με δεδομένη τη νέα
«Θα ανακοινώσουμε ένα πακέτο μέτρων μαζί με το ΥΠΕΞ. Χρειάζεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, τόσο στα οδοφράγματα, όσο και κατά μήκος της πράσινης γραμμής στις μη ελεγχόμενες διόδους, και είναι κάτι που οι έλεγχοι πηγάζουν και από την υποχρέωση που έχουμε για τον κανονισμό της πράσινης γραμμής», πρόσθεσε ο ΥΠΕΣ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως "σκοπός μας είναι να αποκλείσουμε και κάποιες κατηγορίες υπηκόων τρίτων χωρών από τη διέλευση από τα οδοφράγματα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι ο κανονισμός της πράσινης γραμμής που είχε θεσπιστεί εφαρμόζεται για την ομαλή διέλευση των Κυπρίων, Τ/κ και Ε/κ, και όχι για να τυγχάνει εκμετάλλευσης από παράτυπους μετανάστες ή ακόμη και από δίκτυα διακίνησης παράτυπων μεταναστών".
«Υπάρχει αυτή η μαύρη τρύπα, υπάρχει αυτή η ανωμαλία που δημιουργείται λόγω της κατοχής της Κύπρου, που είναι και μια ιδιαιτερότητα. Φυσικά και το έχουμε θέσει στην ΕΕ και χρειάζεται να λάβουμε τα μέτρα μας. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με όλα τα Υπουργεία για αυτό το θέμα νομίζω ότι εντός του μήνα θα πούμε περισσότερα», ανέφερε.
Ερωτηθείς για τις ευθύνες της Ευρώπης αναφορικά με τον επιμερισμό του βάρους όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Πετρίδης είπε πως η ΕΕ έχει την κύρια ευθύνη αυτή της κατάστασης δηλαδή για την επιστροφή των μεταναστών.
«Η Ευρώπη έχει ένα μεγάλο μερίδιο της ευθύνης, διότι η Κύπρος εφαρμόζει το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο ασύλου το οποίο δεν έχει αλλάξει ούτως ώστε να αποφορτίσει τις χώρες της πρώτης γραμμής», είπε.
Ο κ. Πετρίδης τόνισε πως είναι απαράδεκτο η Κύπρος και η Ελλάδα και άλλες μία - δύο χώρες της ΕΕ να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος ενώ τα άλλα κράτη μέλη να επωμίζονται μια ισομερή κατανομή, προσθέτοντας πως η Κύπρος έχει θέσει θέμα αλλαγής της πολιτικής αυτής.
Σημείωσε ακόμη πως πρέπει να υπάρξει και αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής όσον αφορά τις επιστροφές των παράτυπων μεταναστών.
Ερωτηθείς τέλος για τους ελέγχους των πολιτογραφήσεων μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος πριν από το 2018, και το έργο της επιτροπής που έχει διοριστεί, ο κ. Πετρίδης περιορίστηκε να αναφέρει ότι η Επιτροπή αυτή θα έχει ένα πολύ ευρύ πεδίο δράσης και ότι αυτό έχει επεξηγηθεί επαρκώς.
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο: Ειδική επιχείρηση τουρκικών δυνάμεων αντιμετωπίστηκε με σφοδρά πυρά
- Παρουσιάστρια και ηθοποιός πρώτη φορά «Στην υγειά μας, ρε παιδιά»: Πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά ήρθα
- To τζάκετ που θα φοράμε από τώρα και μέχρι την άνοιξη είναι Mango
- Το τσιφτετέλι που έβαλε φωτιά στην πίστα του στην «Υγειά μας»
- Το twitter «γλεντάει» τον Τσίπρα που ξαναφοράει το κοστούμι της επανάστασης
- Ο Ολυμπιακός ζητάει παρέμβαση από την Κυβέρνηση για τη διαιτησία αλλιώς αποχωρεί από το πρωτάθλημα
- Διαρκής ενημέρωση: Στην αμερικανική πρεσβεία κατευθύνεται η αιματοβαμμένη σημαία – Ξεκινά η πορεία
- Οι αλλαγές στον νέο ΚΟΚ: Τα πρόστιμα και πως θα πληρώνονται
- Δημόσιοι υπάλληλοι: Θέλετε να εξαγοράσετε φτηνά πλασματικά έτη; Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση
- Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε τελικά καθημερινά;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Έφυγε άδοξα στα 40 του / Τον σχολιάζουν όσοι τον ήξεραν καλά
- «Αφήστε με να παίξω σε άλλη εθνική ομάδα»!
- Υπάρχει εξήγηση για τον Αναστασίου!
- Συγκλονίζει ο Κουλιμπαλί με το μήνυμα του!
- Ακιντζί εναντίον ΕΛΑΜ: «Έκαψαν “σημαία”. Προβαίνει σε πράξεις μίσους»
- Κ. Βασιλείου: Σημαντικό ότι η Κύπρος μπαίνει στον χάρτη διεξαγωγής Μαραθωνίων
- Γράφουν για Περέα!
- Τσιτσιπάς για Μητσοτάκη: «Καλή παρέα»!
- ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ ανακοινώνουν μέτρα ελέγχου για οδοφράγματα: «Μαύρη τρύπα»
- Η απάντηση της εταιρείας του «κατασκοπευτικού» βαν μέσω Δικηγόρου

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ ανακοινώνουν μέτρα ελέγχου για οδοφράγματα: «Μαύρη τρύπα»
- Ρώτησε για τον Τσονγκ της Γιουνάιτεντ η Γιουβέντους
- Κ. Βασιλείου: Σημαντικό ότι η Κύπρος μπαίνει στον χάρτη διεξαγωγής Μαραθωνίων
- Προπονητής παιδικής ομάδας απολύθηκε μετά από νίκη 27-0!
- Παυλόπουλος: Απάνθρωπη η συμπεριφορά της Τουρκίας
- Τσιτσιπάς για Μητσοτάκη: «Καλή παρέα»!
- Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Αφετηρία περισυλλογής
- Η απάντηση της εταιρείας του «κατασκοπευτικού» βαν μέσω Δικηγόρου
- Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εγκαινίασε το γήπεδο Futsal του Δήμου Τσερίου
- Γράφουν για Περέα!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τέσσερις μέρες στο Παρίσι, τέσσερα χρόνια στις επάλξεις
- Ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο
- Σπάνιες φωτό από την 1η επέτειο του Πολυτεχνείου -Ξυλούρης, Καλογιάννης, Φαραντούρη με το μικρόφωνο [εικόνες]
- Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία
- Σε Ουάσιγκτον και Αυστρία για το προσφυγικό ο Κουμουτσάκος
- Αμπέλ Φερέιρα: Στην Τούμπα ζεις με πάθος το ποδόσφαιρο. Έχω μπει πια στο DNA του ΠΑΟΚ!
- Πολυτεχνείο: Έκλεισαν οι πύλες – Στις 16:00 η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
- Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες ιστιοπλόοι στην «29η Athens International Sailing Week 2019»
- 46 χρόνια μετά - Η πορεία του Πολυτεχνείου (Συνεχής Ενημέρωση)