ΥΠΕΣ: Έμειναν 300 μετανάστες στο Πουρνάρα – Αποτελεσματικά τα μέτρα

Θετικά είναι τα σημάδια σχετικά με την πορεία του μεταναστευτικού στην Κύπρο.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος μίλησε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Αρχικά ανέφερε ότι οι 300 μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα είναι ο μικρότερος αριθμός από τις αρχές του 2020 που λόγω κορωνοϊού δεν υπήρχαν πολλές αφίξεις.

Διαβάστε ακόμη: Επαναπατρίστηκαν συνολικά 4,491 πρόσωπα

που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο

Συμπλήρωσε ότι πριν από δύο μήνες υπήρχαν 1200 μετανάστες στο Πουρνάρα. «Τα μέτρα που έχουμε πάρει φαίνεται πώς είναι αποτελεσματικά. «Μειώθηκαν οι αφίξεις των Σύρων δια θαλάσσης με αποτέλεσμα να μειωθεί και ο αριθμός στο Πουρνάρα».

Τόνισε ότι κάποια στιγμή το Πουρνάρα φιλοξενούσε 3000 άτομα. Διευκρίνισε ότι κανένας δεν μπορεί από μόνος του να φύγει από το Πουρνάρα πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις. «Πλέον είναι κλειστή δομή».

Ο κ. Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι στο μεταναστευτικό τα πάντα είναι ρευστά. «Γίνονται αναβαθμίσεις στο Πουρνάρα και επεκτείνεται. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Πρόσθεσε ότι εδώ και ένα χρόνο πάει καλά το ζήτημα του μεταναστευτικού. «Οι ροές μέσω κατεχομένων μειώθηκαν στο 85%-90%. Αν δεν υπήρχε το ζήτημα με τους Σύρους θα μιλούσαμε για 150 αφίξεις τον μήνα».

Στη συνέχεια μίλησε και για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, τονίζοντας ότι τώρα που έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα, θα προχωρήσει και ο Πρόεδρος με τον διορισμό Υφυπουργού.

Ερωτηθείς για την ονοματολογία σε ΜΜΕ απάντησε πώς «στην Κύπρο πάντα φημολογούνται διάφορα πράγματα και στο τέλος διαψεύδονται αλλά κανένας δεν λέει μετά ότι όλα αυτά έλεγαν δεν ίσχυαν. Δεν είμαι βέβαιος αλλά θεωρώ ότι έχει κλειδώσει το πρόσωπο. Ο Πρόεδρος είναι μελετημένος και στη κατάλληλη ώρα θα το ανακοινώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΣ, Έμειναν 300, Πουρνάρα – Αποτελεσματικά,ypes, emeinan 300, pournara – apotelesmatika