ΥΠΕΣ: Δόθηκαν απαντήσεις για την έκθεση του Γεν.Ελεγκτή

Δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις, κατ’ επανάληψη, σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που ηγέρθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, σε βαθμό "παρεξηγήσεως", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος αναφορικά με τις παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2015.

"Έχουμε απαντήσει πλειστάκις και διεξοδικά σε όλα τα θέματα που εγείρονται στην Έκθεση, με επιστολές προς την Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και μέσω Ανακοινωθέντων Τύπου και με δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε την πρόθεση να απασχολήσουμε ξανά τα ΜΜΕ

και την κοινή γνώμη επαναλαμβάνοντας τις ίδιες απαντήσεις στις ίδιες παρατηρήσεις, απλά και μόνο για να συντηρούνται αντιπαραθέσεις", αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής.

Συναφώς, προσθέτει, "υπενθυμίζεται ότι τα θέματα που αφορούν παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το ΥΠΕΣ έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, πολλές φορές ήταν και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι σχετικές επιστολές με τις περί ου ο λόγος παρατηρήσεις είτε παραλήφθηκαν από το Αρχείο του Υπουργείου την ίδια μέρα ή την αμέσως προηγούμενη και ως εκ τούτου δεν είχαν φτάσει ακόμη στο Γραφείο του Υπουργού. Παρόλα ταύτα, δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις, κατ’ επανάληψη, σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που ηγέρθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, σε βαθμό ‘παρεξηγήσεως’", αναφέρει.

Ο κ. Χάσικος σημειώνει πως "βεβαίως, η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή θα διανεμηθεί σε όλους τους διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών του ΥΠΕΣ, σύμφωνα με τα νενομισμένα, για να προβεί ο καθένας στα δικά του σχόλια για το ‘κομμάτι’ που τον αφορά".

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών "εύχεται στον Γενικό Ελεγκτή και σε όλα τα μέλη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Είθε, το 2017 να είναι το έτος της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης της πατρίδας μας", καταλήγει.

Πηγη ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα