ΥΠΕΣ: Διευκρινίσεις για την διαχείριση θαλάσσιων σπορ

Τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα του Κανονισμού που αφορά τη διαχείριση των θαλάσσιων σπορ στις παραλίες δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, ημερομηνίας 20 Φεβρουαρίου 2015 επισημαίνει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 51 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δικαιούται να αναπέμψει οποιονδήποτε νόμο ή απόφαση της Βουλής για έλεγχο».

«Το τι αποτελεί απόφαση της Βουλής

δεν καθορίζεται στο Σύνταγμα ή στον Κανονισμό της Βουλής. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αναπομπή κανονισμών», προστίθεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η διάταξη των Κανονισμών για πενταετή τουλάχιστον πείρα στη θαλάσσια περιοχή για την οποία υποβάλλεται η προσφορά, προστέθηκε από τη νομοθετική εξουσία, παρά τη διαφωνία τόσο του ΥΠΕΣ όσο και της Νομικής Υπηρεσίας και την επισήμανση ότι η διάταξη αυτή έρχεται σε σύγκρουση με την Οδηγία των Υπηρεσιών».

«Πέραν της αντίθεσης της εν λόγω διάταξης των Κανονισμών με την Οδηγία των Υπηρεσιών και κατ’ επέκταση και με την εναρμονιστική νομοθεσία που μεταφέρει την εν λόγω Οδηγία στην εσωτερική έννομη τάξη, υπάρχει σύγκρουση και με τον περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, το άρθρο 12Γ του οποίου προβλέπει ότι άδεια που χορηγείται δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 5Β και 5Γ, δεν δημιουργεί ή παρέχει στον κάτοχό της οποιοδήποτε δικαίωμα, προνόμιο, συμφέρον ή πλεονέκτημα στο μέρος της παραλίας στο οποίο αναφέρεται», σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα