ΥΠΕΣ: Ακυρώσαμε 264 εικονικούς γάμους-Καμία εγγραφή αλλοδαπών φοιτητών φέτος

Φιλοξενούμενος στις «Τομές στα Γεγονότα» ήταν απόψε Παρασκευή (14/08) ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής. 

Όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές, σημείωσε πως τον Ιούλιο υπήρξε κατακόρυφη αύξηση στις αφίξεις και όλες ήταν από την Τουρκία.  

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που μας απασχολεί αυτή την ώρα και είναι αυτό της υγειονομικής ασφάλειας, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι δυνατότητες στο «Πουρνάρα» εξαντλούνται όσον αφορά τις καραντίνας καθώς υπάρχει χώρος για 200 άτομα και την δεδομένη

στιγμή διαμένουν εκεί 150. 

Είμαστε σε επιφυλακή, τόνισε, για τα θέματα των διελεύσεων. 

Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε σημαντική μείωση στον αριθμό των αιτητών ασύλου, είπε, δεν υπάρχει εφησυχασμός αλλά πλήρης  κινητοποίηση. 

Σχετικά με τους εικονικούς γάμους, ανέφερε ότι ήδη έχουν ακυρωθεί πολλοί και θα ακυρωθούν ακόμη περισσότεροι τις επόμενες μέρες. 

Το τελευταίο δίμηνο, εξήγησε, «έχουμε ακυρώσει 102 αιτήσεις για γάμους μεταξύ υπηκόων τρίτων χωρών και Ευρωπαίων και 264 ακυρώσεις γάμων που ήδη έγιναν γιατί διαπιστώθηκε η εικονικότητα, όλοι αυτοί θα παρέμεναν στην Δημοκρατία με την «ένδυση» της εικονικότητας του γάμου». Αυτοί θα πρέπει να οδηγηθούν εκτός Κύπρου, είπε. 

Σημείωσε πως θα ελεγχθούν όλοι οι γάμοι οι οποίοι έγιναν τους τελευταίους μήνες. 

Όσον αφορά το θέμα των κολλεγίων, ανέφερε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν εγγραφές καινούριων αλλοδαπών αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς τα κολλέγια έχουν καλύψει προ πολλού τις εγγραφές σε αλλοδαπούς φοιτητές. 

Keywords
Τυχαία Θέματα