Υπέροχο θέαμα απο το μεταλλείο Μεμί στο Ξυλιάτο

Ένα ακόμη υπέροχο βίντεο απο το μεταλλείο Μεμί στο Ξυλιάτο, μας έστειλε ο χειριστής του Drone Μάνος Μανώλη.

Στην κοινότητα, την περίοδο 1956-1973, παράλληλα με το μεταλλείο Αλεστός, λειτουργούσε και το μεταλλείο Μεμί στα βορειοδυτικά του χωριού.

Αυτό το μεταλλείο βρίσκεται λίγο πιο έξω από την κατοικημένη περιοχή του χωριού. Σήμερα στο σημείο εξαγωγής του μεταλλεύματος έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος κρατήρας οποίος, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου, έχει γεμίσει με όμβρια ύδατα. Το αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε

είναι υπέροχο. Ανάμεσα στα βουνά δεσπόζει μια ιδιόμορφη λίμνη.

Τα νερά της εν λόγω λίμνης, εξαιτίας της ύπαρξης κράματος χαλκού στον πυθμένα της , αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή. Από σκούρο πράσινο τον χειμώνα , μεταβάλλονται στο βαθύ μπλε του ωκεανού την άνοιξη, για να ξεθωριάσουν ελαφρώς το καλοκαιράκι , έτσι που στις όχθες να παίρνουν το υπέροχο τιρκουάζ των καταγάλανων θαλασσών. Ενώ το φθινόπωρο, βρίσκει τα νερά τελείως αλλαγμένα, με ένα ανοιχτόχρωμο πράσινο να ετοιμάζονται να υποδεχθούν και πάλι το χειμωνιάτικο πράσινο των δασών.

Το μετάλλευμα δεν έχει αλλοιώσει την ποιότητα του νερού και έτσι αύτη τη στιγμή έχει καταστεί ένας υγιής βιότοπος με διάφορα είδη πάπιων.

Keywords
Αναζητήσεις
ξυλιατο
Τυχαία Θέματα