Υπ.Εργασίας:Τις επόμενες μέρες οι λεπτομέρειες για στήριξη επιχειρήσεων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο η κα. Αιμιλιανίδου είπε πως τώρα ολοκληρώνονται οι πληρωμές που αφορούν επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από τα μέτρα κατά τον Νοέμβριο. «Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε πληροφορίες και αποφάσεις για την στήριξη που αφορά τον μήνα Δεκέμβριο και με την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τα ανάλογα επιδόματα

τον Ιανουάριο», είπε.

Όσον αφορά την απόφαση για αύξηση συντάξεων χαμηλοσυνταξιούχων η κα. Αιμιλιανίδου είπε πως «οποιασδήποτε αύξηση που σε κάποιες περιπτώσεις είναι 110 ευρώ σε άλλες 149 ευρώ που είναι το μάξιμου είναι επί 12 και έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των 30 χιλιάδων δικαιούχων από χθες.  Η αύξηση αυτή ήταν ήδη στον προϋπολογισμό του 2020 και για αυτό μπορούν να διατεθούν τώρα. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 θα μπορεί να γίνει και αυτή η δαπάνη για την επόμενη χρονιά».

«Είναι υποχρέωση όλων μας, η στήριξη και ο σεβασμός μας προς την Τρίτη Ηλικία που για κάποιους λόγους τους οποίους ζουν στο όριο της φτώχειας. Με την νέα αύξηση τώρα θα έχει 710 ευρώ τον μήνα και αυτό είναι ανακουφιστικό», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση Υπ. Εργασίας για αύξηση χαμηλών συντάξεων

Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωσε αύξηση στα επιδόματα σε χαμηλοσυνταξιούχος

Πόσο θα κοστίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για μια τετραμελή οικογένεια

Keywords
Τυχαία Θέματα