Υπερ της συνδυαστικής προκήρυξης προσφορών για την Μαρίνα η Κισσόνεργα

Υπέρ της συνδυαστικής προκήρυξης προσφορών που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο  αναφορικά με την δημιουργία της Μαρίνας στα Πότιμα τάσσεται ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού,  εξηγώντας πως θα επισπευσθούν οι διαδικασίες .

Σε δηλώσεις τους το ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα της διαμάχης μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή και της κυβέρνησης αλλά εκτίμησε ότι η συνδυαστική προκήρυξη προσφορών

είναι κάτι που θα βοηθήσει το έργο να προχωρήσει πιο γρήγορα χωρίς να καθυστερήσει άλλα δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού η κατασκευή της Μαρίνας στην περιοχή των Ποτίμων θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης  της περιοχής και όχι μόνο της περιοχής της Κισσόνεργας. Θεωρούμε είπε, ότι, “το έργο πρέπει να προχωρήσει μετά από είκοσι και πλέον χρόνια που έχει εξαγγελθεί και ότι δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για καθυστερήσεις”. Πρέπει είπε η κυβέρνηση να επιδείξει τόλμη και να προχωρήσει ανεξάρτητα τις όποιες αντιδράσεις, είτε αυτές, όπως είπε, προέρχονται από τον Γενικό Ελεγκτή ή από οποιονδήποτε.
 
Ο κ.Στυλιανού εξήγησε ότι με την λύση αυτή όχι μόνο επισπεύδονται οι διαδικασίες αλλά δίνεται και ένα επιπλέον κίνητρο σε επενδυτές προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για μια μεγάλη ανάπτυξη που θα έχει όφελος όχι μόνο στην τοπική οικολογία αλλά στην οικονομία ολόκληρης της Κύπρου, κατέληξε.

Οπως ειπε, θέση της ελεγκτικής υπηρεσίας είναι ότι εφόσον κρινόταν ότι το Έργο είναι νομικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά αποδεκτό, καθώς και οικονομικά βιώσιμο και εξασφαλιζόταν η έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα μπορούσε, να προχωρούσε η προκήρυξη δεύτερου διαγωνισμού για αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων για εξεύρεση επενδυτή.  Πρόσθεσε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού σχολιάζοντας την έκθεση σημειώνει ότι  η σύσταση αυτή έχει υιοθετηθεί και εφαρμοστεί πλήρως από το Υφυπουργείο, κάτι όμως το οποίο δεν αναφέρεται στη σύνοψη της σχετικής έκθεσης της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Πυρκαγιά σε οικία στην Πάφο-Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα