Υπέρ της κίνησης Σιζόπουλου το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια»

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει ότι η ανάγκη για επίσημη δημοσιοποίηση αυτούσιων εγγράφων είναι «επιτακτική», καθώς, όπως αναφέρει, «η συστηματική παραπληροφόρηση, η διγλωσσία και η πολυετής μυστικοπάθεια εκλόνισαν την εμπιστοσύνη».

Επιπλέον, κάνει λόγο για «σοβαρότατους κινδύνους» που περιλαμβάνει το μέχρι τώρα περιεχόμενο των εγγράφων.

Τέλος, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταματήσει να παίζει τα «το παιχνίδι των ξένων που πιέζουν» έτσι ώστε να λειτουργήσει η Δημοκρατία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε

μετά από τις αναφορές στα Πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, το Σωματείο Αδούλωτη επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

• Από τη στιγμή που δεν έχει προηγηθεί Δημοψήφισμα πριν από τον τελευταίο γύρο συνομιλιών το οποίο να έδιδε δεσμευτικές κατευθυντήριες γραμμές ως προς τη λύση που προκρίνει ο Κυπριακός Λαός και το περιεχόμενό της, συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη ότι ο Κυπριακός Λαός πρέπει να ενημερώνεται πλήρως ως προς το τί συζητείται. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούμε υπέρ της ενέργειας του Προέδρου της ΕΔΕΚ .

• Το Δίκαιον και τα Δημοκρατικά θέσμια υπαγορεύουν ότι πρέπει να δίδεται η ευκαιρία στην Κοινωνία των πολιτών να καταθέτει, εκ των προτέρων απόψεις επί των εξελισσόμενων συνομιλιών και να τοποθετείται επί διαμορφωνόμενων προτάσεων, επό όλων των πτυχών του Κυπριακού.

• Η αποκατάσταση των παραβιασθέντων Δικαιωμάτων του Λαού δεν είναι θέμα για τους ώμους των μερικών Ηγετών έστω και αν αυτοί εκλέγονται από το Λαό σε εκλογές κατά περιόδους. Οι απόψεις και οι γνώμες σε ότι αφορά το Κυπριακό χρειάζονται και τη στιγμή που διαμορφώνονται οι εξελίξεις.

• Επιτακτική είναι η ανάγκη η ενημέρωση να γίνεται με την επίσημη δημοσιοποίηση αυτούσιων εγγράφων διότι η συστηματική παραπληροφόρηση, η διγλωσσία και η πολυετής μυστικοπάθεια εκλόνισαν την εμπιστοσύνη σε δηλώσεις, συνθήματα, επικοινωνιακές και επιλεκτικές ενημερώσεις. Είναι ξεκάθαρο από τα συμβαίνοντα τις τελευταίες μέρες ότι οι Ηγέτες γνωρίζουν τις λεπτομέρειες οι οποίες μάλιστα φαίνεται ότι είναι και αρνητικές για μας ( εμείς είμαστε βέβαιοι ότι είναι αρνητικές αφού η ουσία των συνομιλιών είναι να δικαιωθεί η εισβολή και νομιμοποιηθούν τα κατοχικά δεδομένα υπό το μανδύα λύσης ΔΔΟ) και είτε προσπαθούν με δηλώσεις να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με λογικοφανή επιχειρήματα, συγκαλύπτοντας την ουσία των όσων αρνητικών συσσωρεύονται σε βάρος μας, στις συνομιλίες, είτε δηλώνουν διαφωνίες γενικόλογες, χωρίς να ξεκαθαρίζει για πιο πράγμα και πια πτυχή διαφωνούν. Η σιωπή μετά από κάθε συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου καταγράφει συνυπευθυνότητα.

Και στις δύο περιπτώσεις το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να συγχίζεται ο Λαός , να απογοητεύεται και να εξουδετερώνονται οι αντιστάσεις του.

Επί τούτου, π.χ. αποκαλυπτικός ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να δημοσιοποιείται π.χ το περιεχόμενο των συζητήσεων περί επιστρεφόμενων και μη επιστρεφόμενων περιοχών, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο. Μα κύριε Πρόεδρε εμφύλιος δεν θα γίνει άμα καταλήξετε αυθαίρετα να συμφωνήσετε σε κάποιες μη επιστρεφόμενες περιοχές και τις παρουσιάσετε στο τέλος ως τετελεσμένο γεγονός;

Για να μην υπάρχει τέτοιος καταστροφικός κίνδυνος θα έπρεπε κύριε Πρόεδρε να έχετε εκ των προτέρων την έγκριση του Λαού κατά πόσον θα έπρεπε να επιδιώκετε μερική επιστροφή εδαφών ή κατά πόσον θα έπρεπε ο αγώνας να είναι για την απελευθέρωση όλων των κατεχομένων περιοχών. Αυτή είναι η σωστή δημοκρατική διαδικασία και οχι η επιμονή στη συνέχιση των μυστικών συνομιλιών και στο τέλος όποιον πάρει ο χάρος.

Πρέπει να λειτουργήσει η Δημοκρατία κύριε Πρόεδρε και να σταματήσει να παίζεται το παιγνίδι των ξένων οι οποίοι σπρώχνουν στη συνεχή δημιουργία τετελεσμένων κάτω απο το βάρος των οποίων θα προσβλέπουν να διευκολυνθεί ο εκβιασμός του Λαού και να θαφτούν οι νόμιμες και δικαιολογημένες αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν.

Συμπερασματικά λέμε ότι η ενημέρωση πρέπει να γίνει πλήρης στη βάση εγγράφων διότι το μέχρι τώρα περιεχόμενο είμαστε βέβαιοι ότι εμπερικλείει σοβαρότατους κινδύνους. Το Σωματείο μας δικαιούται και ζητεί και αυτό να δει τα έγγραφα που έχουν μέχρι τώρα κατατεθεί και άπτονται των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα