Υπέρ της επέκτασης του Χίθροου η Βρετανική Κυβέρνηση

Υπέρ της επέκτασης του αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο με τρίτο διάδρομο για τα αεροσκάφη, τάχθηκε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, προκρίνοντας το συγκεκριμένο σχέδιο έναντι της επέκτασης του Γκάτγουϊκ.

Το θέμα απασχολούσε τις βρετανικές κυβερνήσεις επί χρόνια, με τοπικούς βουλευτές, περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, επιχειρήσεις και ομάδες κατοίκων να υιοθετούν διαφορετικές θέσεις ανά περίπτωση μέσα σε κλίμα έντασης.

Η ένταση αυτή διατηρήθηκε και μετά την εκδήλωση

της προτίμησης της κυβέρνησης, με τον Μπόρις Τζόνσον, Υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή δυτικού Λονδίνου, όπου βρίσκεται το Χίθροου, να δηλώνει ότι η επέκταση του συγκεκριμένου αεροδρομίου δεν είναι εφικτή και πιθανότατα δεν θα προχωρήσει.

Ο δε υποψήφιος του Συντηρητικού Κόμματος για τη δημαρχία του Λονδίνου και βουλευτής σε νοτιοδυτική περιφέρεια της πρωτεύουσας, Ζακ Γκόλντσμιθ, αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας διαμαρτυρόμενος για την «καταστροφική» επιλογή της κυβέρνησης.

«Λανθασμένη επιλογή» χαρακτήρισε την επέκταση του Χίθροου και ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν, ενώ πολλοί επισημαίνουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής και το υψηλό οικονομικό κόστος.

Ο Υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ, ωστόσο, ενημερώνοντας τη Βουλή των Κοινοτήτων είπε ότι πρόκειται για μία «πραγματικά μνημειώδη» απόφαση που θα ενισχύσει το εμπόριο και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει, καθώς τώρα προβλέπεται δημόσια διαβούλευση επί της πρότασης της κυβέρνησης και θα ακολουθήσει προς τα τέλη του επόμενου έτους ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα